Liczba postów: 2 342
Liczba wątków: 4
Reputacja:
11
Miejscowość: Gdynia Moje Miasto
jaka masakra... simsy online za darmo po polsku!
Liczba postów: 247
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Miejscowość: Koszalin
2013-03-22, 12:20:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-22, 12:22:09 {2} przez StudioKN.)
Podobno serwis zintegrowany z fotolią. Wiec jak ktoś kupi fototapetę itp. to niby dostajesz z fotolii $$. Najlepiej dryndnąć albo napisać do fotolii o potwierdzenie współpracy.
I takie rzeczy właśnie + krzaczki chińskie jakoś negatywnie mnie nastawiają do rzucenia EX :/
Liczba postów: 421
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Miejscowość: EU
Ania, to nie muszą być wcale złodziejskie praktyki. ponieważ mój kolega który prowadzi agencje reklamową podpisał umowe z Fotolią na coś takiego jak współpraca API i pośredniczy w sprzedaży fotek, każdy klient może korzystać z całej bazy fotoli poprzez jego strone..w sieci jest już tego duużo wystarczy poszperać
Liczba postów: 247
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Miejscowość: Koszalin
No tak... ten reseller...
Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 9
Reputacja:
5
Miejscowość: Warszawa|O'Hare
Mam pytanie... Wiem, że moje jedno zdjęcie poszło na szerszą skalę reklamową...
-Katalogi
-Broszury
-Plakaty
-Billboardy
i dziś doszła reklama w pewnym dzienniku...
Czy stosownym jest poproszenie danej agencji o pokazanie licencji na jakiej kupili zdjęcie?
Bo zdjęcie nie było sprzedane w "EL".
Liczba postów: 1 628
Liczba wątków: 16
Reputacja:
15
Miejscowość: Gdańsk
2013-03-27, 23:02:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-27, 23:07:59 {2} przez Nightman.)
Myślę, że jako autor masz takie prawo. Kiedyś przechadzając się po Długiej w Gdańsku zobaczyłem duży obraz w galerii i było to moje zdjęcie Długiego Pobrzeża w Gdańsku malowane na płótnie. Powiedziałem właścicielce galerii, że to moje zdjęcie a ona na to, że kupiła je na 123RF. To były moje początki stocków ale do dziś nie wiem czy kobieta miała odpowiednią licencję do tego typu powielania mojego zdjęcia.