Liczba postów: 171
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Miejscowość: Skierniewice
Oj ostatnio mam pecha... Jakieś 2 tygodnie temu trafiłem na jakiegoś bobka który mi 50% zdjęć odwalił bo mu się nie podobało że woda jest podświetlona... choć w innym przypadku woda byłaby "martwa". Tym bardziej że był to typowy zabieg i z 10 poprzenich weszło bez problemu. A dzisiaj trafiłem znowu na jakiegoś popaparańca, bo odwalił znowu 50% zdjęć za uwaga: Tytuł i opis zdjęcia. Na zdjęciu o tematyce SPA (konkretnie chodziło dłonie po manicure" napisał że tytułuł "Beauty treatment photo of nice manicured woman palms" nie opisuje tego co jest na zdjęciu.... Masakra... To co mam napisać - "dłonie" - Boże co za gość. Pierwszy raz mi się takie coś zdażyło... Może jakieś nowe zasady weszły przy akceptacji ??? Kiedyś miałem problemy z słowami kluczowymi ale odkąd jest EX raczej to się nie zdarza. A wy zauważyliście jakieś zmiany w akceptacjach ??
Liczba postów: 171
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Miejscowość: Skierniewice
Generalnie jakiś niezły bałagan przynajmniej z mojego punktu widzenia się zrobił. Pisałem wcześniej że odwalili mi 70% wrzuconych zdjęć, więc nie zastanawiając się następnego dnia wrzuciłem jeszcze raz dokładnie te same, tak samo opisane zdjęcia i .... jak łatwo się domyślić 100% zaakceptowanych, no i tu nie ma nic dziwnego bo tak już mi się kiedyś zdarzało, ale ... po około tygodniu bez żadnego wytłumaczenia zdjęcia, które wcześniej odrzucili zostały zaakceptowane i w ten sposób mam w swoim portfolio kilka identycznych zdjęć. Minęły 3 dni zanim się w tym zorientowałem, na początku myślałem że przyszły jakieś zaległe maile o akceptacji, w między czasie dwa zdjęcia się sprzedała zarówno te wrzucone wcześniej jak i te później i nie mam sumienia ich wyrzucać. Dziś znowu 50% paczki odwalili z bardzo „filozoficznym” wytłumaczeniem, na zdjęciu być może znajdują się przedmioty z zastrzeżonym wzorem (śmiać mi się chce bo ani żadnego loga nie ma ani żadnych charakterystycznych cech).. Mam wrażenie, że jakieś nowe ludki sprawdzają nasze zdjęcia i na wszelki wypadek .... do kosza.
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 64
Reputacja:
14
Mam prośbę aby ktoś mnie oświecił czy dobrze rozumuję. Otóż wysłałem kolarz zdjęć i został odrzucony (prawa autorskie), więc napisałem do supportu, dlaczego jest tyle podobnych zdjęć (podałem konkretne przykłady i numery fot) i są w bazie. W odpowiedzi dostałem maila:
"...
There are two GSP systems with images on them. The map and image on the
other will be a copyright issue. Also the blueprints will need a property
released filled out buy the author of the drawing.
..."
Czy dobrze rozumuję, że powinienem przesłać PR do samej koncepcji zdjęcia?
Liczba postów: 506
Liczba wątków: 6
Reputacja:
6
Miejscowość: Dębica
Trzeba byłoby zobaczyć to konkretne zdjęcie, ale wydaje mi się, że raczej chodzi o zgodę tego, kto przygotował mapy/blueprinty, które są wykorzystane do zdjęcia.