2011-09-07, 19:00:06
ja tak miałam w poprzednim tygodniu. Dwa podejścia i wszystko kosz za LCV, a dziś, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu 90% przyjętych. Widocznie nasz sławetny "rzeźnik" ma teraz Ciebie na liście...
Ściana płaczu Shutterstock
|
2011-09-07, 19:00:06
ja tak miałam w poprzednim tygodniu. Dwa podejścia i wszystko kosz za LCV, a dziś, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu 90% przyjętych. Widocznie nasz sławetny "rzeźnik" ma teraz Ciebie na liście...
2011-09-13, 06:46:43
Mam taką sytuację na Shutterstocku:
Wrzucam zdjęcia wieżowców z Brisbane na Shutterstocka. Wrzucam 4, 3 nie przechodzą, ze względu na "potential tradmarks". Szukam trademarksów i za chiny nie mogę znaleźć, ale na wszelki wypadek usuwam, to co mogłoby wyglądać jak trademark... Uploaduje jeszcze raz i to samo. Fotolia, w ogóle nie zauważyła żadnych trademarków, nie wiem jak 123rf, jeszcze tego nie sprawdziłem. Na początku myślałem, że to może chodzi o te wieżowce, ale na tym jednym zdjęciu, które zaakceptowali też one są. Jest to nawet bardzo podobny kadr do innego zdjęcia, które mi odrzucili... Co byście poradzili?
2011-09-13, 07:23:03
pokaż może znajdziemy jakiś szczegół
2011-09-13, 08:18:36
Co piszesz w notce do inspektora przy powtórnym wysłaniu zdjęcia?
2011-09-13, 14:40:39
dziś znowu mi zdjęcia poleciały za "Composition--Limited commercial value due to framing, cropping, and/or composition." ostatnio miałem to samo i przy powtórnym wysłaniu zostały zatwierdzone i nawet się już sprzedają, a Ariene ja nie piszę nic wysyłam po prostu jeszcze raz
2011-09-13, 15:07:16
Dobrze jakbyś przy ponownym wysyłaniu pisał co poprawiłeś. Ja tak robię i prawie zawsze ponowna wysyłka przechodzi.
Zapraszam na Instagram
2011-09-13, 15:24:55
potwierdzam ze warto napisac 'po ludzku' do inspektora ze poprawilo sie to i to i to i wowczas sa duuzo wieksze szanse na to ze przejdzie, poza tym jesli bedziesz zbyt duzo wysylal resubmitow bez zadnego komentarza to moze cie spotkac zawiecha lub ban na Shutterstock a tego chyba bys nie chcial,
zreszta ja ostatnio nawet zaczalem sie zgadzac z inspektorami co do odrzutow, chociaz wrzesien jest nadspodziewanie dobry, tylko jakies 5% polecialo
2011-09-13, 15:31:38
wiesz co edi jak jest jakiś błąd a nie powiem mi że czasami się zdarza czegoś nie zauważyć, np . malutkie logo to poprawiam i nie ma problemu czy inna konkretna uwagi, ale to co napisałem wyżej że powód odrzucenia jest mało komercyjne zdjęcie a dremie przyjęli to wysyłam jeszcze raz i powiem że w 90 % przyjmują, nie ma tego tak dużo więc pewnie nie jest to aż taki problem, a co do wrześnie to też jestem zdziwiony po zastoju sierpniowym
2011-09-13, 17:00:35
Wczoraj wpadla mi kolejna ELka... (2 od poczatku miesiaca) i dzis znow jakbym dostal jakas blokade... Dzien przypomina niedziele, a nie dobrze prosperujacy wtorek (jak to zawsze mam miejsce) i serio to juz drugi taki przypadek... Ciekawy zbieg okolicznosci.
2011-09-13, 18:35:08
maxym ten fenomen to nie tylko ty zauwazyles, a teraz wyobraz sobie jaki jest dolek po dniu w ktorym ci wpadaja 2-3 ELki, to wyglada tak jakby po sprzedanej ELce algorytm wyszukiwania nagle przerzucal fotki na dalsze strony wynikow :/
na pocieszenie zostaje tylko to ze w tym tygodniu 100% akceptacji jak narazie |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|