Liczba postów: 179
Liczba wątków: 7
Reputacja:
14
Miejscowość: Wrocław
(2022-03-28, 10:29:50)GosiaLuna napisał(a): także ten...
niestety
Powody odrzucenia (1)
Zatwierdzone w witrynie: Ten obraz został już przyjęty do naszej kolekcji.
a po zdjęciach ani widu, ani słychu, wciąż ich nie widać, spróbuje je przekadrować, obrócić w poziomie i puścić jeszcze raz
Można usunąć przyjęte-niewidoczne zdjęcie z takiego linka:
https://submit.shutterstock.com/catalog_.../IDZDJECIA
i spróbować wysłać ponownie
Liczba postów: 1 083
Liczba wątków: 6
Reputacja:
11
Miejscowość: Białystok
Wczoraj mi sprzedaż wyłączyli zarówno na Shutterstock jak i AS. Dzisiaj poproszę wróżkę Elunię o podwójną sprzedaż (może być wielokrotność 2)
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Miejscowość: Sobótka
Liczba postów: 1 191
Reputacja:
16
Miejscowość: Warszawa
2022-03-30, 09:05:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-30, 09:28:06 {2} przez fret.)
Elunia jest raczej głucha...
No i obiektem pożądania jest Tłusta Elka, a nie jakaś zabiedzona Elunia.
To jest coś, co w tabelce zarobków masz pomiędzy OD, a SOD. Można zarobić kilkadziesiąt $ na jednym strzale.
Liczba postów: 1 083
Liczba wątków: 6
Reputacja:
11
2022-03-30, 10:29:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-30, 10:33:38 {2} przez szakalikus.)
EL- Enhanced Licence. Znana tu wszystkim i lubiana ELa. Teraz to ja już nic nie rozumiem w kwestii cen. Kiedyś było proste - sub 0.38c OD 1.24/2.85 ELa 28$, a Sodziki sypały się 50-80$. Teraz Ela w okolicach 18-20, a SODY i po 10c wpadają, ale jako, że i tak nie mam na to wpływu to nie wnikam PS. Przed chwilą wrzuciłem zdjęcie to 10 min zajęło przyjęcie + wyświetlenie się w portfolio. Jeżeli ma ktoś coś fajnego to wrzucajta, dobra pora, poranek w EU, a niedługo USA się budzi. ( o ile jeszcze celowanie w godziny ma sens jak to było kiedyś) No i cały czas tak mam, że niektóre zdjęcia wrzucane idą od razu, a niektóre czekają dalej... Coś jakbym wrzucał zdjęcia + vektory - dwie oddzielne kolejki. Nie wiem czy to nie jest tak, że jak AI jest pewne, że okej to puszcza, a jak ma wątpliwości to odsyła fotkę do człowieka. (głośno myślę )
UPDATE: rzuciłem okiem to ostatnich miesiącach EL mam rozbieżność od 13 do nawet 36.
Liczba postów: 3 798
Liczba wątków: 21
Reputacja:
38
Miejscowość: Gdynia
nie wiem jak ty to robisz, ale ilekroć wrzucam powtórkę to nie dość że wisi normalnie ... czyli długo to i tak jest w całości odrzucona za similary :/
Reputacja:
11
2022-03-30, 12:31:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-30, 12:34:35 {2} przez szakalikus.)
U mnie na dysku nie ma zdjęcia, które marnowałoby się po odrzucie Jak nie drzwiami to oknem. Czasami kilkukrotnie, manipulując wyostrzaniem, redukcją szumów. Często po odrzucie lekki resize z 6000px na np. 5500px, horizontal flip, lekka edycja tytułu (lub nie ). Jako, że odrzutów mam powiedzmy 5% to nie chce mi się takich rzeczy często robić "od ręki", tylko uploaduje dalej, a jeden dzień przeznaczam na reupload, przewijam nieprzyjęte, edytuję i wrzucam ponownie. Oczywiście mowa o zdjęciach odrzuconych przez głupotę algorytmu. Jeżeli mam jakieś zdjęcie poruszone czy z lekkim backfocusem, czy inną wykluczającą go ze stocków skazą to oczywiście nie ładuję takiego contentu. Kiedyś miewałem problem ze zdjęciami kadrowanymi na 1/3 gdzie np. trzymane smarftona w rękach, robione zza ramienia i w tle bokeh. Odrzut z powodu "out of focus" bo algorytm patrzył na centrum kadru, gdzie była głębia, a ostry jak żyleta przedmiot był z boku. To też kombinowałem mocno z przekadrowywaniem. Teraz to naprawili jakoś i lecą takie kadry gładko.
a co do similarów spróbuj odrzucone sobie kopiować do innego folderu i pod koniec miesiąca spróbować ponownie - ze wszystkim tym samym. Nie dość, że "odświeżysz" w portfolio temat z tej samej sesji to jeszcze powinni przyjąć. W jednej paczce inaczej widzi similar niż w paczce kilka tygodni później ( z moich obserwacji, mogę się mylić ). Na IS wydaje mi się algorytm similarów być mądrzejszy, bo nawet zdjęcia wrzucone rok wcześniej poznaje, że już takie masz w portfolio (lub podobne)
Liczba postów: 3 798
Liczba wątków: 21
Reputacja:
38
Miejscowość: Gdynia
(2022-03-30, 12:31:52)szakalikus napisał(a): U mnie na dysku nie ma zdjęcia, które marnowałoby się po odrzucie Jak nie drzwiami to oknem. Czasami kilkukrotnie, manipulując wyostrzaniem, redukcją szumów. Często po odrzucie lekki resize z 6000px na np. 5500px, horizontal flip, lekka edycja tytułu (lub nie ). Jako, że odrzutów mam powiedzmy 5% to nie chce mi się takich rzeczy często robić "od ręki", tylko uploaduje dalej, a jeden dzień przeznaczam na reupload, przewijam nieprzyjęte, edytuję i wrzucam ponownie. Oczywiście mowa o zdjęciach odrzuconych przez głupotę algorytmu. Jeżeli mam jakieś zdjęcie poruszone czy z lekkim backfocusem, czy inną wykluczającą go ze stocków skazą to oczywiście nie ładuję takiego contentu. Kiedyś miewałem problem ze zdjęciami kadrowanymi na 1/3 gdzie np. trzymane smarftona w rękach, robione zza ramienia i w tle bokeh. Odrzut z powodu "out of focus" bo algorytm patrzył na centrum kadru, gdzie była głębia, a ostry jak żyleta przedmiot był z boku. To też kombinowałem mocno z przekadrowywaniem. Teraz to naprawili jakoś i lecą takie kadry gładko.
a co do similarów spróbuj odrzucone sobie kopiować do innego folderu i pod koniec miesiąca spróbować ponownie - ze wszystkim tym samym. Nie dość, że "odświeżysz" w portfolio temat z tej samej sesji to jeszcze powinni przyjąć. W jednej paczce inaczej widzi similar niż w paczce kilka tygodni później ( z moich obserwacji, mogę się mylić ). Na IS wydaje mi się algorytm similarów być mądrzejszy, bo nawet zdjęcia wrzucone rok wcześniej poznaje, że już takie masz w portfolio (lub podobne)
U mnie nic nie działa, ani zmiana słów kluczowych, ani zmiana tytułów ani wrzutka po pół roku czy roku. Nie biorą i już. Tak od 3 lat, po tym jak dumnie ogłosili że będą się similarów czepiać : o i czepiają, nawet jak sa bardzo różne.
Reputacja:
0
okkkk
powoli naucze się Waszego języka
jestem na Shutterstock od roku i niestety Eli jeszcze nie spotkałam... buuuu...
jak tak dziś puszczają to ide przejrzeć co tam jeszcze do wrzucenia mam
Liczba postów: 81
Reputacja:
0
Pojawiły się wreszcie te zawieszone gdzieś zdjęcia z portfolio
ale...
od wczoraj zamiast przybywać to licznik z ilością zdjęć zmalał
|