Liczba postów: 31
Liczba wątków: 1
Miejscowość: Gdańsk
2020-06-05, 23:50:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-06-05, 23:57:30 {2} przez Fredrixxon.)
(2020-06-05, 23:06:36)szakalikus napisał(a): osobiście nie wierzę w żadne bojkoty i rewolucje,
Nie, nie zrobia nam eldorado, ale ch..e zauważyli opór. Przykład : przed chwilą łyknęli mi kilka wektorów w 5 minut (!), chociaż mam wyłączoną sprzedaż portfolio.
ha, w dwie minuty łyknęli foty odrzucone w zeszłym tygodniu. Desperacko chcą pchnąć zegarek do przodu. Gdybyś choć przez trzy dni nie liczył słupków miedziaków, może było by jednak lepiej?
Liczba postów: 1 195
Liczba wątków: 4
Reputacja:
16
Miejscowość: Warszawa
2020-06-06, 07:54:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-06-06, 08:22:23 {2} przez fret.)
Protestowanie jest fajne. Jeszcze fajniejsze, jesli ma sens. Wczoraj miałem srednią z subów 0,17. Level5, czyli Shutterstock sprzedawał srednio za 0,50$. Z czego mają mi wypłacić 0,38$? To zupełnie nierealne. Obawiam się, że wirus całkowicie wywrócił strukture sprzedazy i po prostu nie ma z czego płacić tych 0,38. Ale oczywiście nie zmienia to faktu, że protestowanie jest fajne.
Licząc dokładnie, to zarabiją jeszcze kilka centów mniej, bo moje dyszki, to wiecej niż 35%.
Liczba postów: 594
Liczba wątków: 7
Reputacja:
34
Miejscowość: Łódź
(2020-06-06, 07:54:14)fret napisał(a): Protestowanie jest fajne. Jeszcze fajniejsze, jesli ma sens. Wczoraj miałem srednią z subów 0,17. Level5, czyli Shutterstock sprzedawał srednio za 0,50$. Z czego mają mi wypłacić 0,38$? To zupełnie nierealne. Obawiam się, że wirus całkowicie wywrócił strukture sprzedazy i po prostu nie ma z czego płacić tych 0,38. Ale oczywiście nie zmienia to faktu, że protestowanie jest fajne.
Licząc dokładnie, to zarabiją jeszcze kilka centów mniej, bo moje dyszki, to wiecej niż 35%.
Uff to się nareszcie wszystko wyjaśniło!!!
Jeśli Shutter ledwie zipie przy 0,17 to wyobrażacie sobie jaka panika musi panować w szefostwie jak wypłacają Szakalikusowi 70$ za pianę z na patelni????
Chodzą po firmie z kapeluszem i robią zrzutę na tę wypłatę!
Wzruszyłem się tą interpretacją!
Pozostałe stocki muszą być ciężko zadłużone!
Może łatwiejsza będzie akcja #saveshutterstock?
Zamiast wyłączenia portfolio na weekend zaproponować Shutterowi, że chcemy stałą stabilną kwotę za każdą fotkę 0,02$ będzie to wyraz naszej troski o ich zarobki?
Liczba postów: 31
Liczba wątków: 1
Miejscowość: Gdańsk
Jak ma być stabilnie, to płaćmy dolara za każdy upload.
Niestety, świst bata w powietrzu i od razu widać kto jest kim. Jedni gadają i biadolą, inni próbują robić jakieś tam głupoty, a jeszcze inni tylko zgarniają cenciaki. Taka mała karykaturka większego świata.
Liczba postów: 1 195
Liczba wątków: 4
Reputacja:
16
Miejscowość: Warszawa
(2020-06-06, 09:07:11)StaryNovy napisał(a): ...
Jeśli Shutter ledwie zipie przy 0,17 to wyobrażacie sobie jaka panika musi panować w szefostwie jak wypłacają Szakalikusowi 70$ za pianę z na patelni????
...
Jesteś mistrzem wypisywania bzdur. Za pianę wzięli ponad 233$ (jesli to lev 4) i mają z czego wypłacić 70.
Liczba postów: 594
Liczba wątków: 7
Reputacja:
34
(2020-06-06, 09:57:09)fret napisał(a): Jesteś mistrzem wypisywania bzdur. Za pianę wzięli ponad 233$ (jesli to lev 4) i mają z czego wypłacić 70.
Brawo!
Prawie już rozumiesz!
Ale dla pewności:
Może dzięki temu są w stanie zapłacić ci za twój wektor te 0,17$?
Liczba postów: 444
Liczba wątków: 3
Reputacja:
10
Miejscowość: Płock
(2020-06-06, 07:54:14)fret napisał(a): Protestowanie jest fajne. Jeszcze fajniejsze, jesli ma sens. Wczoraj miałem srednią z subów 0,17. Level5, czyli Shutterstock sprzedawał srednio za 0,50$. Z czego mają mi wypłacić 0,38$? To zupełnie nierealne. Obawiam się, że wirus całkowicie wywrócił strukture sprzedazy i po prostu nie ma z czego płacić tych 0,38. Ale oczywiście nie zmienia to faktu, że protestowanie jest fajne.
Potrafisz podnieść ciśnienie z rana lepiej niż mocna kawa.
Liczba postów: 1 167
Liczba wątków: 21
Reputacja:
11
Czuję się jakbym dopiero zaczynała na Shutterstock ... mizerne pieniądze znikome pobrania ..tylko PF wielokrotnie większy ..masakra
Liczba postów: 769
Liczba wątków: 32
Reputacja:
14
Miejscowość: Kielce
(2020-06-06, 22:29:05)oxygenka napisał(a): Czuję się jakbym dopiero zaczynała na Shutterstock ... mizerne pieniądze znikome pobrania ..tylko PF wielokrotnie większy ..masakra ![Icon_sad Icon_sad](https://stock-board.info/images/smilies/icon_sad.gif)
mam dokładnie tak samo, niedawno nawet zastanawiałem się czy nie dać stockom jeszcze jednej szansy i spróbować raz jeszcze z dużo większym zaangażowaniem - bo jakiś czas temu odpuściłem sobie regularny upload i wrzucałem tylko coś okazyjnie - ale ta sytuacja raczej skutecznie mnie wyleczyła z tego pomysłu, u mnie aktualnie nie dość że mało DL , to jeszcze każdy w innej cenie 0,10, 0,15, 0,16, 0,20 .... cholera wie od czego zależą te ceny ale ogólnie rzecz biorąc bida z nędzą
ja pf nie wyłączam, uzbierałem tam przez te wszystkie lata trochę tego materiału to niech sobie wisi, zawsze jakaś kasa z tego wpadnie ale żeby jakoś się w to angażować, inwestować ... nie miałbym dziś już serca do tego, zwłaszcza że jak już pisałem moim zdaniem to tylko kwestia czasu jak inni pójdą podobnym śladem - bo niby dlaczego będą mieli dzielić się hojniej z dostawcami skoro - jak pewnie przykład shuttera pokaże (bo istocka pokazał) - pojęczą, pokwiczą ale wszystko wróci do normy - będą więc i inni dociskać pasa coraz bardziej - jestem tego pewny
kiedyś myślałem że stocki to taki fajny temat - że potem może być z tego niezła emeryturka, taki samograj jak już przez te wszystkie lata nazbieram setki tysięcy zdjęć, to potem przecież można odcinać od tego kupony. niestety myliłem się
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 3
Reputacja:
15
Nie będę narzekał, od kilku miesięcy nie wrzucałem niczego.
Sam sobie jestem winien.
Jadę na tym co uzbierałem w poprzednich latach(portfolio).
Popatrzcie na dostawców z Rosji i Ukrainy dla których 0,1$ to nadal dużo kasy.
A jest ich na Shutterstock naprawdę dużo.
|