(2014-11-15, 21:48:32)Nightman napisał(a): Nie mój świat i nie moje klimaty ale sobie poużywam a co
No. 3 te marchewki jakieś takie pastowane znaczy się świecące przez co mało naturalne.
No. 4 ciemne żydy z cytryn bym pousuwał w szczególności w tych wyciśniętych, a ta cytryna w dole to albo źle oświetlona albo na nadpsutą wygląda
Zdjęcie No. 2 najlepsze.
haha dzieki za opinie,
fakt marchewki sie swieca bo sa mokre, byc moze i za bardzo ale przy zgaszonym swietle nie, wiec chyba nie jest tak zle
najlepszy sok jest z przejrzalych owocow wiec zawsze jakis zyd sie trafi tu i tam, moze i traci to na apetycznosci, dla mnie wyglada bardziej naturalnie czytaj organic
dzikeuje raz jeszcze
(2014-11-15, 21:50:55)maccio napisał(a): Polecam w zdjęciach typu makro - albo takich jak powyżej, by zachować więcej ostrych płaszczyzn - ustawić aparat na statywie i przy f5,6 lub 8 zrobić parę ujęć łapiąc ostrość na kluczowych elementach - i potem je połączyć w PSie. To czasem jedyna metoda, by szczególnie przy pełnej klatce (gdzie głębia ostrości jest mniejsza niż przy cropie), zrobić ostre ujęcia tego co się chce by było ostre. Choć czasem w zdjęciach kulinarnych mała głębia daje apetyczne efekty
dzieki za dobra rade, wlasnie prubuje robic zdjecia ze statywu przy f8 i juz widze efekt, sprobuje jeszcze jutro przy naturalnym