Tu narzekamy na Fotolię
Jest kasa, skromna w porównaniu z poprzednią, ale w sumie z bonusów jestem zadowolony.
Odpowiedz
Straszna lipa ten program darmowych plikow, raptem kilkanascie filmow na kilkadziesiat tysiecy filmow
Odpowiedz
Ano bardzo duża lipa w porównani z AI. U mnie wzięli kilkanaście z niecałego tysiąca, ale też nie jestem pogrążony w zachwycie.
Podziwiam kolekcję kilkudziesięciu tysięcy filmów, w zasadzie, to szczerze zazdroszczę Smile
Odpowiedz
Właśnie dotarło do mnie, że przespałem walentynki. No w każdym razie przy obecnym tempie weryfikacji klipów... Icon_wink
Odpowiedz
Dziwne rzeczy się dzieją, grudzień na Adobe najgorszym miesiącem roku, a na Szutrze najlepszym. W skali roku Adobe wyprzedza Szutra, ale jak się odejmie bonus za AI, to już nie wygląda tak różowo. W sumie A+S r/r ok. 20% na plusie. Jak u Was?
Odpowiedz
To są ludzie którzy notują wzrosty? Ja mam drugi rok z rzędu spadek zarobków tj. na Adobe r/r -11% , Shutterstock -20%. Grudzień najgorszym miesiącem w tym roku i ogólnie najgorszym od kilku lat. Wrzuciłem w tym roku porównywalną ilość zdjęć z poprzednimi latami, ale nowości mało co się sprzedają. Generuję też AI na Adobe, ale chleba to z tego nie będzie, za duża konkurencja. Po mojemu najwyższy czas się zwijać z tego interesu.
Odpowiedz
(2024-12-30, 14:48:05)fret napisał(a): Dziwne rzeczy się dzieją, grudzień na Adobe najgorszym miesiącem roku, a na Szutrze najlepszym. W skali roku Adobe wyprzedza Szutra, ale jak się odejmie bonus za AI, to już nie wygląda tak różowo. W sumie A+S r/r ok. 20% na plusie. Jak u Was?

U mnie spoko. Tylko kwiecień i październik troche lepiej. Shutter u mnie już nie ma szans z Adobe odkąd zacząl okradać dostawców.
Odpowiedz
Wydaje sie, ze styczen bedzie jeszcze gorszy od grudnia
Odpowiedz
U mnie wyraźne odbicie po beznadziejnym grudniu, dramacik za to jest na szutrze. W zeszłym roku spadł mi drastycznie wolumen wektorów, ale odpowiednio wzrosło rpd. Na szczęście wolumen spadał jak już byłem na 5 levelu i w sumie bilans wyszedł nawet na lekki plus. Teraz niski wolumen mam od początku roku i 5 level to dość odległa przyszłość. Cała nadzieja w filmikach, tu liczę na wzrosty r/r.
Odpowiedz
Co roku styczeń wypada mi raczej cieniutko ale teraz to jakies dno, zwlaszcza na shutter. Same sprzedaże centowe.polowa miesiąca i tylko jedno zdjecie sprzedane powyżej 2 dolarów. Masakra. Ilościowo też słabiutko, drugi level. Pomyśleć że w zeszlym roku byłem już na trzecim. Fotolia raczej standardowo ale przy spadkach na szutrze, wydaje się że sprzedaż jest kosmiczna.
Odpowiedz