2017-04-29, 04:04:23
Dziękuję za wasze komentarze. Ciężko się zdecydować która metoda jest bardziej prawidłowa ale biorąc pod uwagę, że np. po wpłacie na Paypal od razu pieniędzy nie wypłacimy, a np. zrobimy to np. dwa-trzy tygodnie później i zakładając, że kurs waluty pójdzie do góry, to też nie jest to do końca dobre rozwiązanie. Ja np. z Paypala korzystam tylko do wypłat z Stocków, więc myślę, że jest to w razie co proste do udowodnienia, bo wystarczy pobrać historię wpłat, wypłat, jeżeli nie będzie innych obciążeń rachunku no to chyba sprawa jest przejrzysta? Myślę, że w razie co nie byłoby dużym problemem w US, jak myślicie? Czy ktoś rozlicza się w podobny sposób jak ja? (czyli licząc zarobki gdy rzeczywiste pieniądze w zł trafiają na konto bankowe? ).
Kolejna sprawa, chciałbym Was zapytać Drodzy forumowicze czy jak rozliczacie się na PIT-36 to dorzucacie do tego załącznik ZG?
Ostatnio osoba co składała mój PIT-36 W US, spotkała się z problemami. Pani w US, oczywiście zapytała dlaczego PIT-36, odpowiedź padła, że w związku z rozliczeniem umowy o pracę na cały etat w PL oraz przychody z sprzedaży dotyczących licencji do praw autorskich zbytych zagranicą - OK.
Natomiast Pani wtedy powiedziała, że powinienem dołączyć załącznik ZG do deklaracji PIT-36... Ogólnie koniec, końców przyjęła deklarację ale napisała na niej, że ma iść do sprawdzenia...
No i w tym momencie się trochę denerwuję i martwię.
Proszę napiszcie, czy wy dołączacie taki załącznik czy wiecie coś na ten temat? Obawiam się, że teraz zaczną to sprawdzać i będzie milion pytań. Jak ostatni raz byłem w US i pytałem jak to rozliczyć Pan nic nawet o tym załączniku ZG nie wspominał...
Kolejna sprawa, chciałbym Was zapytać Drodzy forumowicze czy jak rozliczacie się na PIT-36 to dorzucacie do tego załącznik ZG?
Ostatnio osoba co składała mój PIT-36 W US, spotkała się z problemami. Pani w US, oczywiście zapytała dlaczego PIT-36, odpowiedź padła, że w związku z rozliczeniem umowy o pracę na cały etat w PL oraz przychody z sprzedaży dotyczących licencji do praw autorskich zbytych zagranicą - OK.
Natomiast Pani wtedy powiedziała, że powinienem dołączyć załącznik ZG do deklaracji PIT-36... Ogólnie koniec, końców przyjęła deklarację ale napisała na niej, że ma iść do sprawdzenia...
No i w tym momencie się trochę denerwuję i martwię.
Proszę napiszcie, czy wy dołączacie taki załącznik czy wiecie coś na ten temat? Obawiam się, że teraz zaczną to sprawdzać i będzie milion pytań. Jak ostatni raz byłem w US i pytałem jak to rozliczyć Pan nic nawet o tym załączniku ZG nie wspominał...