2017-03-24, 16:54:53
(2017-03-24, 14:22:00)GregorK napisał(a): ale ... żeby wiedzieć, że kodek ma licencję taką czy inną, musiałbym przed jego użyciem zostać o tym stosownie poinformowany a czytanie instrukcji obsługi nie jest obowiązkowe. Zresztą, może być tak, że kupując aparat z drugiej ręki nie ma wcale owej instrukcji, ale fabryczny kodek jest, co więcej jest nie zbędny do poprawnej pracy aparatu.
Moim zdaniem to takie naciąganie z tym zapisem w instrukcji obsługi.
Grzesiu każdy robi jak chce, przecież ja nikogo nie namawiam ani do legalnego ani tym bardziej do nielegalnego używania aparatów.
Wolna wola.
Rozmawiamy o tym teoretycznie.....a swoje argumenty możesz w sądzie przedstawić, zobaczymy czy wygrasz Ty czy miliardowa firma z prawnikami za tysiące dolarów;]
Takie trochę pieprzenie kotka za pomocą młotka.....teoretycznie nie można i kropka a co kto robi guzik mnie interesuje dopóki mi na odcisk nie nadepnie;]
I na koniec choć mi się bardzo nie chce;]
Cytuję:
"Informacje dotyczące licencji MPEG-4"
Później jest bla bla bla o filmowaniu i że można go używać....."pod warunkiem że materiał zakodowany w standardzie MPEG-4 powstał wyłącznie na użytek osobisty i niekomercyjny"
I tyle no, teraz możesz kłócić się w razie potrzeby z firmą Canon że nie wiesz, nie orientujesz się, zarobiony jesteś....a nie ze mną