2017-03-23, 00:15:58
(2017-03-22, 19:15:33)adalbert74 napisał(a): richart... dzięki za sugestieNie chciałbym wyjść na totalnego krytyka Sony, ale tak jak pisał bluefilter: komfort pracy jest bezcenny. Naprawdę, stopień irytacji w momencie gdy muszę zmienić dość szybko parametry w aparacie i za Chiny nie mogę sobie przypomnieć jak to zrobić ( a czas i sytuacja ucieka ) to 11 w dziesięcio stopnowej skali wk...wienia. Być może, to ze mną jest coś nie tak, i nie potrafię wykorzystać tych - zbyt wielu ficzerów - upakowanych w tym małym aparacie, ale jedno jest pewne: nie polubiliśmy się - ja i a6300. Z kolei wiele dobrego słyszałem o Panasoniku, takim jakiego używa fotorince. Może więc opcja Gh4 + gimbal to jest odpowiednie rozwiązanie. Ja po sprzedaniu Sonego wchodzę w Olympusa, albo jak już się pokaże - w nowego Panasonika Gh5. A tym czasem kręcę proste filmiki moim Nikonem D800.
mam właśnie taki dylemat - czy dołożyć do olka omd-1 mkII (albo panasonica gh5) (rozważałem również a6500 - dałeś mi do myślenia), czy też poprzestać na tańszej opcji gh4 + gimbal (albo na początek obiektyw ze stabilizacją) ...tu brałem podobny wariant pod uwagę ze stajni sony - czyli a6300 + gimbal...
tylko cena optymalnej opcji olka lub panasonica - to już jest konkretne 9kzł za sam korpus - jak zauważył zresztą Grzegorz
....
czy poza menu jest coś jeszcze w sony, co wywołuje Twoją irytację?
ZapiszZapisz
ZapiszZapisz
ZapiszZapisz
ZapiszZapisz
ZapiszZapisz