2008-08-27, 21:27:46
rachwal napisał(a):Domyslam sie jakie posty byly powodem zainicjowania tego tematu.
W Internecie jest akcja "Bykom stop".
Rachwale - w żaden sposób się tą akcją nie sugerowałem. Ten temat to efekt zwrócenia uwagi na kilka błędów na forum w czasie dosłownie kilku minut.
Asmiku - Wiem, że zdania zaczynamy od wielkiej litery. Chciałem tylko nadmienić, że sam bardzo często ten błąd popełniam, zazwyczaj właśnie tutaj - w Internecie. Nie jest to powód do dumy, jednak to przyzwyczajenie bardzo silnie u mnie zagnieżdżone.
W żaden sposób nie sugerowałem piętnowania użytkowników za popełnianie błędów ortograficznych, czy jak to nazwałeś - "robienia czystek". Nie miałem zamiaru nabijać dodatkowych postów (bez sensu to robić, gdyż można by zwyczajnie dodawać komentarze w tych z popełnionymi błędami), nie jest mi to w żaden sposób potrzebne do czegokolwiek. Nie sugerowałem nikomu nic zabraniać ani nikogo odstrzeliwać. Z mojej strony zwrócenie uwagi na ortografię nie ma na celu krytykowania kogokolwiek, tym bardziej krzywdzenia. Kompletnie nie zrozumiałeś moich intencji i chyba troszkę za bardzo to wszystko do siebie bierzesz.
Fotek - niemal całkowicie się z Tobą zgadzam.
Sam nie zamierzam się obrażać, gdy ktoś mi zwróci uwagę. Poza tym umiejętność przyjmowania krytyki świadczy o danej osobie.
Panowie Fotek i Asmik - Wasza dyskusja zaczęła prowadzić donikąd, więc albo ją zakończcie albo zwróćcie na właściwy tor.
Ostateczny głos, jak pewnie się domyślacie należy do . Patrz: kilka postów wyżej.
Kto by pomyślał, że ortografia może okazać się tak kontrowersyjna
Apel do wszystkich: odrobina luzu moi drodzy Państwo!
Ktoś ma coś wartościowego do powiedzenia na temat? Jeśli nie - jutro rano zamykam. Posty nic nie wnoszące do dyskusji będą kasowane.
ufff....