2016-10-20, 23:37:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-10-20, 23:45:16 {2} przez szakalikus.)
(2016-10-20, 21:25:09)Lseker napisał(a): zaobserwowałem niepokojący trend, przyjmują mi zdjęcia, które rok temu były odrzucane za focus i ziarno, chociaż były odszumione i zmniejszone, znaczy że jakość przyjmowanych zdjęć spadła
To prawda. Ja ostatnio miałem akcję przeszukiwania starych dysków w poszukiwaniu landskejpów które były zawsze odrzucane, do których podejść robiłem kilka, zawsze sie zrażałem odrzutami, a teraz odkopane wszystkie poszły od razu
To zdjęcie kilkukrotnie prostowałem, odszumiałem, wysotrzałem, zmniejszałem, z 5 razy odrzucili - odpuścilem. Teraz poszło za pierwszym razem Ps. Mieli racje z tymi odrzutami, bo to fotka zamglona, przy słabej pogodzie, przy słabym świetle, iso nie chce mi się sprawdzać ale pewnie 400 i to z fisheya 8mm samyang i canona 550d i najprawdopodobniej dziura 3.5, a na pewno nie więcej niż 5.6 (liczbowo) - także sytuacja i parametry mówią same za siebie- odrzut !. Łykneli to łykneli, teraz na sprzedaż pozostaje czekać (albo jej brak)
I od razu uprzedzając komentarze, że po co takie gnioty przepychać na stocka i zaśmiecać bazę, to pokazuję fotkę, która mi ostatnio poszła za 70$:
a 8 dni później ta za 72$:
SS się nie kończy! Działać Panowie i Panie !
Pamiętam że kiedyś był trendo-hejt na drogie deseczki, teraz rozpoczynam erę metalu !