2008-07-28, 23:15:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-07-29, 23:14:00 {2} przez Andrzej Petelski.)
Witajcie!
Dziś zamówiłem wyzwalacz Elichrom Skypot. Dam znać jak go przetestuje.
EDIT:
No i jestem posiadaczem Skypotów. Z przesyłką kosztowały mnie (nadajnik, odbiornik, kabelki) 585 zł w MILSO. Po pierwszych testach moge powiedzieć że błyska 100 na 100. Zasięg świetny, nawet przez ściany. Małe gabaryty. Sprawdziłem na zestawie lampa na body plus nadajnik przez PC + druga lampa spięta z odbiornikiem przez PC.
Z tego co zauważyłem lampa poza aparatem nie czyta ETTL-a i powinna (chyba) pracować w Manualu.
Ale muszę potestować, bo dla mnie te sprawy to jeszcze "krzaczory"
Jak będziecie mieli jakieś pytania - piszcie. Odpowiem w miarę posiadanej wiedzy
Podsumowując: moim zdaniem dobry wybór za akceptowalną cenę.
Pozdrawiam
Dziś zamówiłem wyzwalacz Elichrom Skypot. Dam znać jak go przetestuje.
EDIT:
No i jestem posiadaczem Skypotów. Z przesyłką kosztowały mnie (nadajnik, odbiornik, kabelki) 585 zł w MILSO. Po pierwszych testach moge powiedzieć że błyska 100 na 100. Zasięg świetny, nawet przez ściany. Małe gabaryty. Sprawdziłem na zestawie lampa na body plus nadajnik przez PC + druga lampa spięta z odbiornikiem przez PC.
Z tego co zauważyłem lampa poza aparatem nie czyta ETTL-a i powinna (chyba) pracować w Manualu.
Ale muszę potestować, bo dla mnie te sprawy to jeszcze "krzaczory"
Jak będziecie mieli jakieś pytania - piszcie. Odpowiem w miarę posiadanej wiedzy
Podsumowując: moim zdaniem dobry wybór za akceptowalną cenę.
Pozdrawiam