2015-03-14, 16:33:25
(2015-03-14, 15:44:21)szakalikus napisał(a): hmmm jak to? chyba nie zrozumiałem :p fotki zawsze pojawiają się w nowościach na pierwszych stronach i powolutku toną w gąszczu kolejnych napływających nowości. W jaki sposób polepsza sytuacje wrzucenie czekacza, a następnie paczki tuż przed rozpatrzeniem?
Jak np. w tym samym momencie wrzucimy foty, w tej samej kategorii. Ja czekacza, a Ty główną paczkę. To mozna przyjąć że w podobnym czasie zostaną rozpatrzone, przyjmijmy że po 24 godzinach. Jeżeli uda mi się wrzucić główną paczkę tuz przed rozpatrzeniem, to jest szansa że te zdjęcia wylądują na pierwszej stronie, a czekacz na np. 40 stronie, razem z Twoja główna paczką. W skali globalnej mnóstwo ludzi wrzuci swoje główne paczki, między wrzuceniem przez nas zdjęć, a ich rozpatrzeniem i właśnie temu czekacz wyląduje na tak odległych stronach. Oczywiście na pierwszych stronach zdjęcia wiszą dość krótko, ale przynajmniej są widoczne i się sprzedają. Sam tego nie wymyśliłem tylko wywnioskowałem z forum.
Od dwóch i pół roku, nie było chyba tygodnia żebym nie wysłał na Shutterstock jakiejś paczki i zdecydowanie to działa. Przykład: w tamtym tygodniu główna paczka utopiona, kilkanaście sprzedanych zdjęć. W tym tygodniu nowa paczka weszła idealnie. Miałem foty w pierwszym rzędzie na pierwszej stronie. Efekt kilkadziesiąt sprzedanych fot.