2015-01-15, 14:02:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-01-15, 14:15:46 {2} przez MattZ90.)
Wydaje mi się, że reakcja na USD/PLN była pochodną paniki na parze USD/CHF. Tak jak jest napisane w artykule, bank Szwajcarii zawsze deklarował, że wyda tyle pieniędzy ile tylko się da, by utrzymać kurs EUR/CHF powyżej 1.2 i jak się spojrzało na wykres to idealnie cena się od tego poziomu odbijała, można z niego było wyczytać te interwencje. Sam się też przymierzałem, żeby kupić euro gdy kurs znów dotrze do 1.2. Dobrze, że tego nie zrobiłem Co do dłuższej perspektywy, to się nie wypowiem, bo nie wiem
A jeszcze co do kursu USD, to raczej zadziałał techniczny poziom o którym pisałem parę postów wyżej. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby został on w końcu przebity.
edit
A za chwilę jeszcze przemówienie szwedzkiego bankiera, także to jeszcze nie koniec wrażeń na dzisiaj.
A jeszcze co do kursu USD, to raczej zadziałał techniczny poziom o którym pisałem parę postów wyżej. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby został on w końcu przebity.
edit
A za chwilę jeszcze przemówienie szwedzkiego bankiera, także to jeszcze nie koniec wrażeń na dzisiaj.