2014-09-03, 11:08:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-09-03, 11:13:29 {2} przez alzajac.)
Eh czytam te newsy i aż się za głowę łapię... Dopiero co odwalili tę akcję ze spłacaniem ich, a teraz takie buty... Oni na prawdę traktują fotografów jak tanią siłę roboczą która za miskę ryżu będzie zapierdzielać na 3 zmiany i jeszcze będzie się cieszyć że pan łaskawy. Od czasu tamtej akcji konsekwentnie nic na iStocka nie wrzucałem i widzę że chyba dobrze robiłem. Chyba będzie trzeba zrobić tak że odczekać miesiąc od wprowadzenia tych "cudownych zmian" i zobaczyć jak to będzie dokładnie funkcjonować i ile na tym stracę... Obecnie bardzo często wpadają mi sprzedaże po 1.25$ (wczoraj było ich ze 6) i jakoś się to jeszcze trzyma chociaż nie będę ukrywał że dla mnie iStockphoto zatonął już po akcji w której kazali sobie płacić za ich błąd a później chyba wprowadzili subskrypcje i ograniczyli PP. Teraz to już takie dogorywanie więc na szczęście dla nie opuszczenie tego wraku nie byłoby czymś nagłym i niespodziewanym, ale na pewno finansowo by to jakoś człowiek odczuł tym bardziej, że stocki to moje jedyne źródło utrzymania z którego trzeba opłacić mieszkanie i rachunki. Wszystko wskazuje na to, że tak jak już myślałem parę miesięcy temu, włożę wszystkie siły w rozruszanie Fotolii i Depositphoto które bardzo ładnie się rozkręca i zabiorę manatki z iStocka, bo tak jak canion1 prawi, nie ma co dać się okradać i ciułać na śmieszną wypłatę. Może gdy moich zdjęć nie będzie tutaj to wzrośnie lekko ich sprzedaż na innych stockach - wiadomo, to bardzo płonne nadzieje, ale jakoś trzeba sobie osłodzić stratę jakby nie było jednego z podźródełek dochodów Sam iStockphoto straty moje śmiesznego portfolio niestety nie odczuje ale przynajmniej ja będę spał ze spokojnym sumieniem, że moje fotki nie idą w świat za malutką miskę ryżu...
A tu jeszcze na potwierdzenie tonięcia "iStonica"
Untitled-1.jpg (Rozmiar: 31.86 KB / Pobrań: 160)
A tu jeszcze na potwierdzenie tonięcia "iStonica"
Untitled-1.jpg (Rozmiar: 31.86 KB / Pobrań: 160)