Witam,
ta plexi to zwykła matowa plexi o grubości 2 mm.
Dość sztywna i dość giętka czyli kompromis i jest w sam raz
Jedna (lampa 600) w sumie od biedy wystarcza ale... już myślę o drugiej.
Doświetlam dwiema/dwoma 68, w tym jedna z parasolką
od spodu doświetlam oczywiście.
Kombinuję w zależności od przedmiotu.
Czasami potrzeba dopalania jeszcze z lampy błyskowej sb800 - albo z dołu albo z tyłu albo pośrednio. Lampa sprawuje się dobrze.
Wysoki stół to naprawdę świetna sprawa. Światło ma szerszą wiązkę więc zmiękczaczy, tzn. softszmatek
nie stosuję, choć czasami nakładam na światło mleczną plexi w odległości ok 10-20 cm od źródła.
...a o co chodzi z tą zagranicą i pokojem dziecka?
Stół sfotografuję za parę dni jak będę robił coś następnego, mogę podać wymiary jeśli ktoś chce, będzie pewnie łatwiej sobie zrobić bazując na doświadczeniach i próbach innych. Chętnie pomogę.
...a ten patent podany przez robgr85 jest bardzo fajny.
Ja stosowałem taki okrąg z żarówkami naokoło i dopalałem trochę od dołu i z tyłu (przy fotografowaniu osób).
Ja natomiast będę robił sobie ekran, tzn. blendę, z rurek od namiotu dziecięcego kupionego w biedronce. Niech tylko go porwą. Oby jak najszybciej
ta plexi to zwykła matowa plexi o grubości 2 mm.
Dość sztywna i dość giętka czyli kompromis i jest w sam raz

Jedna (lampa 600) w sumie od biedy wystarcza ale... już myślę o drugiej.
Doświetlam dwiema/dwoma 68, w tym jedna z parasolką
od spodu doświetlam oczywiście.
Kombinuję w zależności od przedmiotu.
Czasami potrzeba dopalania jeszcze z lampy błyskowej sb800 - albo z dołu albo z tyłu albo pośrednio. Lampa sprawuje się dobrze.
Wysoki stół to naprawdę świetna sprawa. Światło ma szerszą wiązkę więc zmiękczaczy, tzn. softszmatek

...a o co chodzi z tą zagranicą i pokojem dziecka?
Stół sfotografuję za parę dni jak będę robił coś następnego, mogę podać wymiary jeśli ktoś chce, będzie pewnie łatwiej sobie zrobić bazując na doświadczeniach i próbach innych. Chętnie pomogę.
...a ten patent podany przez robgr85 jest bardzo fajny.
Ja stosowałem taki okrąg z żarówkami naokoło i dopalałem trochę od dołu i z tyłu (przy fotografowaniu osób).
Ja natomiast będę robił sobie ekran, tzn. blendę, z rurek od namiotu dziecięcego kupionego w biedronce. Niech tylko go porwą. Oby jak najszybciej