2014-04-26, 11:17:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-04-26, 11:19:00 {2} przez Tomek De.)
(2014-04-26, 09:37:21)niolox napisał(a): Fotolia to u mnie największy zysk generuje,
Kiedyś miałem przyjemny epizod z Fotolią, gdzie jedno zdjęcie w krótkim czasie napędziło na prawdę niezłą sprzedaż, w tej chwili tylko to wspomnienie, połączone z wiarą na powtórkę z rozrywki trzyma mnie przy tym stoku a tak całkiem serio; ja kieruję sie prostą matematyką; póki coś zarabia - niech trwa, nawet jak wkurza tak jak DepositPhotos swoimi PP, Fotolia masowym odrzucaniem backgroundów czy IS fanaberiami z keywords czy MR do grafik (backgroundu o teksturę, 3D o kształty itp paranoje ...); póki dają na chleb, zagryzam wargi i do przodu na dzień dzisiejszy nie mam uwag do Shutterstock i 123, oba dają dobrze zarobić i nie czepiają się byle pierdółek. Dreamstime też u mnie zarabia choć szału nie ma - gdzieś na poziomie Fotolia - ale przyznam że sam go zaniedbuję przez kretyński interface, to edytowanie sztuki po sztuce mnie dobija (w tej chwili mam tam grubo ponad 1000 prac oczekujących na edycję), nie mam na to za bardzo czasu, wolę w tym czasie robić nowe rzeczy i zarabiać nimi na SS