2014-03-30, 21:32:27
(2014-03-30, 19:33:53)SHaiith napisał(a): A czy ktoś może porównać zarobki na tym stoku do innych? Lub podać ilość $ i wielkość portfolio, lub jakiś wyznacznik. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym bankiem. Z góry dzięki za odpowiedź. Może być nawet na priv-a.
Żadna tajemnica, jesli chodzi o mnie, jak łatwo można obliczyć przeglądając poprzednie posty, w marcu jakieś 31 USD przy pf na początku miesiąca 724. Nie wyciągałbym z tego jednak daleko idących wniosków, bo po pierwsze portfolio raczej amatorskie i niestockowe, no a poza tym w lutym nie było na przykład nic. Mimo wszystko w perspektywie kilkumiesięcznej Pond i tak jest teraz na drugim miejscu, lekko bijąc IS i DT. Coś więcej będę mógł powiedzieć za jakiś rok (jeśli starczy mi zapału).
W ogóle wydaje mi się, że takie chimeryczne stocki jak Pond5 można oceniać jedynie w dłuższej perspektywie czasowej, no i przy jakimś większym i bardziej profesjonalnym portfolio. Wtedy statystycznie powinno się wszystko uśrednić. No więc wszystko przed Tobą - zwłaszcza że wrzucanie zdjęć nie jest tu jakoś specjalnie upierdliwe.