2014-03-24, 19:25:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-03-24, 19:28:15 {2} przez GregorK.)
Posprawdzałem.
stock.chroma zasysa całą bazę z DepositPhotos - zgadzają się numery plików i kolejność wyświetlania jest identaczna (strona główna, pf fotografa)
cena za zdjęcie jest tożsama z planem abonamentowym na DepositPhotos 1 miesiąc - 5 zdjęć do pobrania czyli 9,80 za zdjęcie.
Z oferty na stock.chroma wynika, że można kupić 1 plik i tylko jeden. co już nie jest abonamentem tylko pobraniem na żądanie.
Mój wniosek - właśnie się dowiedziałem, że dostałem po rogach.
DepositPhotos zastrzega w umowie, że mają 30 dni na usunięcie.
Jeśli tyle minęło, od Twojego zamknięcia konta, to sądzę, że masz podstawy prawne i możesz domagać się zadośćuczynienia, za utracone korzyści choćby po cenie OD na SS. przeliczając choćby po jednym pliku i $2,50 (w zaokrągleniu) masz o co zawalczyć.
stock.chroma zasysa całą bazę z DepositPhotos - zgadzają się numery plików i kolejność wyświetlania jest identaczna (strona główna, pf fotografa)
cena za zdjęcie jest tożsama z planem abonamentowym na DepositPhotos 1 miesiąc - 5 zdjęć do pobrania czyli 9,80 za zdjęcie.
Z oferty na stock.chroma wynika, że można kupić 1 plik i tylko jeden. co już nie jest abonamentem tylko pobraniem na żądanie.
Mój wniosek - właśnie się dowiedziałem, że dostałem po rogach.
(2014-03-24, 19:10:44)Ariene napisał(a): Ps. Jeżeli ktoś napisał do nich o usunięcie zdjęć z wszelkich stron pośrednich, nie liczcie na skuteczność... Moje (i nie tylko moje) zdjęcia dawno miały być zdjęte z wielu różnych stron, a nadal wiszą w sprzedaży i są podpisane jako źródło DP...
DepositPhotos zastrzega w umowie, że mają 30 dni na usunięcie.
Jeśli tyle minęło, od Twojego zamknięcia konta, to sądzę, że masz podstawy prawne i możesz domagać się zadośćuczynienia, za utracone korzyści choćby po cenie OD na SS. przeliczając choćby po jednym pliku i $2,50 (w zaokrągleniu) masz o co zawalczyć.