2014-02-26, 23:31:39
(2014-02-26, 23:18:09)Ariene napisał(a): Klient wie, że w tym stocku warto kupować, bo (jak mówią liczne komentarze w sieci) stock X czy Y jest najtańszy i bez limitów... Klient mówi o tym kolegom, którzy podzielają opinię i również przychodzą tutaj kupować zdjęcia wspomnianego fotografa hobbysty na rozszerzonej licencji, za którą w innym stocku, bardziej szanującym pracę artysty fotografa, musiałby zapłacić ... no, sporo więcej
Rzecz w tym, że jeżeli ja wycofam zdjecia z tych stocków po $0.30, to klient kupi.... podobne zdjęcie innego "artysty" ale za te $0.30.
Pytane jest... miec 30 centów czy 0.
Na Alamy radośnie zaczałem wrzucąc foty po rezygnacji z EX... nawrzucałem jakieś zaledwie 200 ale brak sprzedazy przez prawie rok kaze mi własnie takie wnioski wyciagać.
A system uploadu na Alamy jest koszmarny... samo załadowanie to pestka, ale opisy... Alamy niepoprawnie czyta słowa kluczowe z EXIF, praktycznie musze je specjalnie dla Alamy zmieniac, aby mi ich nie wycieło.Jak już wczyta wszystkie, to trzeba podzielić na te wązniejsz, mniej wazne i pozostałe. O dodatkowych informacjach nie wspomnę (mozna je hurtem ustawiac, wiec sa do przyjecia)
Najagorszy system opisywania ze znanych mi stocków, i... najmniejszy,bo zerowy przychód