2013-05-05, 13:22:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-05, 13:23:56 {2} przez Onaaa71.)
Dzięki za odpowiedzi.
Trochę się w tym wszystkim gubię.
Ogólnie obecnie na np. Fotoli mam zdjęcia bez wyłączności, a na zwykłej licencji + licencja (X Rozszerzona Licencja RF)
1. Czyli fachowo mam zdjęcia w licencji RM + RF czy samo RF?
2. No i teraz druga sprawa, mając na takiej licencji na fotoli mogę spokojnie mieć te zdjęcia na takich licencjach w innych stockach (np. SS, IS, 123RF...) (zwykła licencja + rozszerzona)?
3. Jak sprawa ma się w takim przypadku do Alamy? Tzn. czy mogę te same zdjęcia tam umieścić i jeśli tak to na jakiej w takim przypadku licencji? tzn. RM czy RF ?
Cytat:Na licencji RF, bo dając możliwość sprzedania na licencji RM lepiej nigdzie indziej zdjęcia nie sprzedawać.
Cytat:licencja RM i RM – E
Licencja Right Managed Exclusive License jest na wyłączność, natomiast bez wyłączności to po prostu Right Managed (RM). W przypadku „zwykłej” licencji Right Managed (bez wyłączności), mogę ze zdjęciem cały czas robić co zechcę, tzn. publikować gdzie indziej np. na swojej stronie WWW, odsprzedawać dalej (również bez prawa wyłączności)? Z tego co na forum wyczytałem, nie mogę jedynie sprzedawać takiego zdjęcia na licencji RF, bo licencje na takie samo zdjęcie umieszczone np. na różnych Stockach musi być zbliżona / taka sama.
Trochę się w tym wszystkim gubię.
Ogólnie obecnie na np. Fotoli mam zdjęcia bez wyłączności, a na zwykłej licencji + licencja (X Rozszerzona Licencja RF)
1. Czyli fachowo mam zdjęcia w licencji RM + RF czy samo RF?
2. No i teraz druga sprawa, mając na takiej licencji na fotoli mogę spokojnie mieć te zdjęcia na takich licencjach w innych stockach (np. SS, IS, 123RF...) (zwykła licencja + rozszerzona)?
3. Jak sprawa ma się w takim przypadku do Alamy? Tzn. czy mogę te same zdjęcia tam umieścić i jeśli tak to na jakiej w takim przypadku licencji? tzn. RM czy RF ?