2013-04-19, 20:49:32
nie testowałem produktu Lasolitte, ale założę się że nie dorównuje równomiernością rozproszenia mojej konstrukcji
Pozatym płyta to płyta a nie materiał który może się zabrudzić i zżółknąć...
Pozatym tym moja konstrukcja wykorzystuje tylko jedną lampę a nie dwie, nie ma statywów itp, nie ma struktury powierzchni...
Jedyna wada to że nie jest przenośna, tyle że poco coś takiego przenosić w domowym studio
arturm
Nie mam filtra niebieskiego więc owinąłem osłonkę palnika niebieskim workiem na śmieci.
Do komory łatwo się wchodzi bo mam uchylną boczną ściankę.
zrobiłem testy z ciekawości
poniżej efekty:
pierwsza linia zdjęć to różne nastawy siły świecenia tła z nałożonym workiem śmieci na osłonkę palnika.
Druga linia - zdjęcie na szarym - to zdjęcie z wyłączoną lampą (płyta jest biała, lecz odrobinę ciemniejsza od płyt pcv z supermarketów, jest też matowa, ciekawy efekt - że za jej pomocą można robić zdjęcia również na szarym...).
druga linia drugie zdjęcie to zdjęcie z tłem podświetlonym bez worka na śmieci.
Pozatym płyta to płyta a nie materiał który może się zabrudzić i zżółknąć...
Pozatym tym moja konstrukcja wykorzystuje tylko jedną lampę a nie dwie, nie ma statywów itp, nie ma struktury powierzchni...
Jedyna wada to że nie jest przenośna, tyle że poco coś takiego przenosić w domowym studio
arturm
Nie mam filtra niebieskiego więc owinąłem osłonkę palnika niebieskim workiem na śmieci.
Do komory łatwo się wchodzi bo mam uchylną boczną ściankę.
zrobiłem testy z ciekawości
poniżej efekty:
pierwsza linia zdjęć to różne nastawy siły świecenia tła z nałożonym workiem śmieci na osłonkę palnika.
Druga linia - zdjęcie na szarym - to zdjęcie z wyłączoną lampą (płyta jest biała, lecz odrobinę ciemniejsza od płyt pcv z supermarketów, jest też matowa, ciekawy efekt - że za jej pomocą można robić zdjęcia również na szarym...).
druga linia drugie zdjęcie to zdjęcie z tłem podświetlonym bez worka na śmieci.