2013-01-25, 17:29:19
Dzięki MaxyM za Toskanię, też jestem z nich zadowolony, tym bardziej byłem wkur... jak mi ten bałwan je za pierwszym razem odrzucił. To pierwsze z serii którą obrobiłem, w kolejce czeka myslę, że jeszcze ze 100 fajnych toskańskich kadrów. Co do sprzedaży to owszem codziennie sprzedaje się po kilka sztuk, ale nie ma jakiegoś faworyta. Oczywiście mogłoby być lepiej ze sprzedażą, ale jak na mnie to i tak nieźle. Czasem zastanawiam się czemu jedni z powiedzmy średnim folio mają sprzedaż 40 i więcej sztuk dziennie, a inni jak choćby ja niemogą uciułać 10 sztuk. Nie twierdzę, przy tym, że moje folio jest rewelacyjne bo nie jest, ale znam osoby ze słabszymi fotami które mają znacznie więcej pobrań ode mnie. Zastanawim się, czy wpływ na moją marną sprzedaż nie wziął się stąd, że 2009 i 10 przespałem, praktycznie niewiele dodając, ale z drugiej strony są osoby które zaczęły swoją przygodę z shutterem w zeszłym roku np. i idą jak burza. Ostatnio wrzucam regularnie co tydzień paczkę, ale jakoś bez szału z rozruszaniem sprzedaży. Poprostu kiedyś wszedłem na taką pólkę sprzedażową i co bym nie robił nie mogę skoczyć wyżej, może jakaś rada MaxyM od Ciebie, który to choć od niedawna wsród braci stockowej to efekty jak dla mnie zadziwiające. I jedno mnie zastanawia doba trwa tylko 24h, jak Ty to robisz że dodajesz paczki po 500 zdjęć(ilustracji) dla mnie to nie do ogarnięcia , no i te Twoje sypiące się jak z rękawa EL-ki. Może Shutterstock promuje bardziej fotografów mieszkających w USA Co Ty na to, doradź coś chłopie, bo choć jest lepiej niż przed rokiem to daleko jeszcze do zadawalających wyników sprzedażowych u mnie.