2012-04-15, 23:23:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-15, 23:26:38 {2} przez alzajac.)
Tutaj jest mój temat w którym opisywałem robienie softboxa domowymi sposobami, a kupić porządny softbox to możesz w każdym internetowym sklepie fotograficznym tylko, że no wtedy musisz też kupić jakiś statyw oświetleniowy i jakąś oprawkę do której da się go zamocować... także trochę już trzeba wydać, a dodam że oświetlenie ciągłe raczej nie jest zbyt mocne... Innym wyjściem jest kupienie namiotu bezcieniowego i do niego np. lampy halogenowe z praktikera (one mają już statyw) które już są dość mocne, ale oczywiście one np nie dają białego światła - to oczywiście takie domowe sposoby. Wszystko zależy od Twoich funduszy no i tego czy nie boisz się zaryzykować wydania pieniędzy bo wcale nie jest powiedziane że Ci się zwrócą no ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma
ale tak jak napisał mateusz i ja w poprzednim poście, radzę zacząć zakupy od książki bo ta wiedza na pewno zaprocentuje sam będziesz wiedział czego potrzebujesz
co do robienia idealnie białego tła to wygoogluj sobie "szparowanie"
ale tak jak napisał mateusz i ja w poprzednim poście, radzę zacząć zakupy od książki bo ta wiedza na pewno zaprocentuje sam będziesz wiedział czego potrzebujesz
co do robienia idealnie białego tła to wygoogluj sobie "szparowanie"