2012-02-19, 17:55:10
Ariene KAPA ma rację trudno uprościć sprawę i zrobić uniwersalną pigułkę! Każdy ma swoje indywidualne podejście do spraw stocków. Ja ponieważ już o US było dużo chciałem się odnieść do ZUS i DG. Ariene niezbyt dokładnie przeczytałaś mój wywód (amator...?).
Więc bezrobotni - bez stosunku pracy, bez DG, bez ubezpieczenia w innej formie (student, rencista, uczeń, emeryt lub osoba opiekująca się na stałe osobą niepełnosprawną), bez problemu może dorobić do 1/2 najniższych zarobków - czyli ok. 700 zł miesięcznie.
Wszyscy którzy mają ubezpieczenie czyli - mają stosunek pracy, mają DG, są studentami, uczniami, emerytami,rencistami lub na stałe opiekują się niepełnosprawnym członkiem rodziny - mogą praktycznie dorobić na stockach bez ograniczeń i nie muszą zakładać DG.
Ale na wszelki wypadek po szczegóły radzę zajrzeć do bezpłatnego
BIURA PORAD PRAWNYCH I OBYWATELSKICH
tam przedstawić swoją sytuację i poprosić o poradę.
Pracują tam prawnicy i raczej nie wpuszczą nikogo w maliny.
Więc bezrobotni - bez stosunku pracy, bez DG, bez ubezpieczenia w innej formie (student, rencista, uczeń, emeryt lub osoba opiekująca się na stałe osobą niepełnosprawną), bez problemu może dorobić do 1/2 najniższych zarobków - czyli ok. 700 zł miesięcznie.
Wszyscy którzy mają ubezpieczenie czyli - mają stosunek pracy, mają DG, są studentami, uczniami, emerytami,rencistami lub na stałe opiekują się niepełnosprawnym członkiem rodziny - mogą praktycznie dorobić na stockach bez ograniczeń i nie muszą zakładać DG.
Ale na wszelki wypadek po szczegóły radzę zajrzeć do bezpłatnego
BIURA PORAD PRAWNYCH I OBYWATELSKICH
tam przedstawić swoją sytuację i poprosić o poradę.
Pracują tam prawnicy i raczej nie wpuszczą nikogo w maliny.