2012-02-04, 13:41:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-02-04, 13:45:04 {2} przez blas.)
(2012-02-04, 12:35:54)KAPA napisał(a): O!, 123rf to jest dobra informacja, co do IS to można mówić, że deszcz pada jak Ci/mi plują w twarz, ale jak długo można?, mi się miarka przelała. Doszedłem na IS do 1000 fotografii w portfolio, od ponad 1,5 miesiąca nie sprzedali nic, natomiast masowo sprzedawali fotki na PP, do którego wcześniej mnie po prostu przymusili, jak i innych zresztą też. Przestało to mi się podobać.
tak na marginesie, ja nie zachwalam ani nie namawiam, pisuję tylko o swoich odczuciach. Niskie prowizje wkurzały mnie od zawsze.
KAPA bez urazy nie o ilość chodzi. Polityka IS faktycznie jest do dupy jesli chodzi o prowizje, ale nawet taka lipna prowizja daje drugie miejsce w $.
Idąc Twoim tokiem rozumowania powinieneś sprzedawać indywidualnie z prowizją 100%, ew. otworzyć galerie i raz na pół roku sprzedać coś za 15 000. Oczywiście dzieło artystyczne 1 sztuka (nie RF).
Będziesz miał wtedy spokój psychiczny, że nikt Cie nie okrada, a i pracy mniej. Zdany będziesz tylko na swoje kaprysy, a nie jakiś inspektorów od siedmiu boleści(albo klientów od 7 boleści którzy nie rozumieją Twoich fot i nie chcą kupować...).