2011-04-28, 18:23:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-28, 18:25:01 {2} przez Salmon.)
Dobra coś tam znalazłem tak na szybkiego.
W sumie ciekawa propozycja bo ja na pewno nie przekroczyłem (tylko czy jest sens sobie tym głowę zawracać jeśli mają mi zwrócić np. $5 ?!
Tak jak pisałem to wszystko dość na szybko.
Ja sobie chyba daruje tą dodatkową papierkową robotę, bo i tak mam dużo na głowie ostatnio.
Pozdrawiam raz jeszcze.
Cytat:Czy trzeba się rozliczać?
---
Przepisy prawa podatkowego zmieniły się w roku 2006. Obecnie, nierezydenci, których dochód nie przekroczył określonego progu (2010 – $3650) nie mają obowiązku składać zeznania podatkowego. Prosimy pamiętać - każdy, kto zarobił poniżej określonego progu, może ubiegać się o zwrot całego pobranego podatku, dlatego też, mimo wszystko warto złożyć aplikację podatkową.
W sumie ciekawa propozycja bo ja na pewno nie przekroczyłem (tylko czy jest sens sobie tym głowę zawracać jeśli mają mi zwrócić np. $5 ?!
Cytat:Czym jest formularz 1042-S?
---
Jeżeli pracowałeś w USA jako student, nauczyciel, researcher lub trener na wizie J lub F, możliwe, że otrzymałeś formularz 1042-S zamiast W2. Formularz 1042-S powinieneś otrzymać w połowie marca roku następnego po tym, w którym byłeś zatrudniony. Zawiera on pozostałe przychody, nie wynikające z zatrudnienia i nieopodatkowane, co wynika z rodzaju opodatkowania.
Tak jak pisałem to wszystko dość na szybko.
Ja sobie chyba daruje tą dodatkową papierkową robotę, bo i tak mam dużo na głowie ostatnio.
Pozdrawiam raz jeszcze.