2011-04-19, 10:55:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-19, 10:58:17 {2} przez szakalikus.)
tzn ja bym z chęcią przyłożył się do pracy ale żeby była efektowna do zarobków. Przykładowo dodaje 30/40 zdjęć miesięcznie i mam przychód około 100$ przy 200 zdjęciach w portfolio i z czasem dodawania kolejnych rośnie. Jednak widze ze niektórzy mają portfolia 600 zdjęć 100dli,400 zdjęć 60 dli. moim zdaniem same pachnięcia migawki podczas cykania tych fotek są drozsze, nie mówiąc już o zainwestowanym czasie. z tego co wnioskuje trzeba robić niewiele ale super konkretnych zdjęć i to "pod modę" tj np business albo coś uniwersalnego co kupi pani Zdzisia na obraz do kuchni , Pan Marek na wizytówke i mały Maciuś do pokazania kolegom na tapecie bo te wszystkie owoce w studio itp to chyba już sukcesu nie osiągną. Widziałem portfolia 100 zdjęć 1000dli np czy coś w ten deseń . to jest dla mnie sukces do którego chciałbym dążyć.
nie wiem czy kojarzycie zdjęcie kobiety z profilu z rozpostartymi rękami, utrzymane w zielonej tonacji. ile to zdjęcie na siebie zarobiło. nawet widziałem je na banerze princessy w internecie jak kobitka buja w obłokach po zjedzeniu batonika. Niby nic specjalnego. ładna głębia i tyle, a jednak... chyba tez sporo zalezy od szczęscia bo widuje u ludzi moim zdaniem mega ładne techniczne zdjęcia które nie maja w ogóle ściągnięć
nie wiem czy kojarzycie zdjęcie kobiety z profilu z rozpostartymi rękami, utrzymane w zielonej tonacji. ile to zdjęcie na siebie zarobiło. nawet widziałem je na banerze princessy w internecie jak kobitka buja w obłokach po zjedzeniu batonika. Niby nic specjalnego. ładna głębia i tyle, a jednak... chyba tez sporo zalezy od szczęscia bo widuje u ludzi moim zdaniem mega ładne techniczne zdjęcia które nie maja w ogóle ściągnięć