2008-01-25, 13:31:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-01-25, 13:33:13 {2} przez fotoaloja.)
Cytat:Ty mnie robaczku nie łap za słowa (a wlasciwie za literówki)
e tam, nie narzekaj;D
Cytat:Poruszenie? Chyba mi sie dom trzesie, zdjecia robione ze statywu czasy zawsze 1/200. Dalej wchodzi w gre poruszenie?
robootb
nie wiem czy nie walne jakiejś głupoty, ale czego się nie robi, żeby pomóc, jestem pod wrażeniem, jaki jesteś uparty w nauce i jak ludki tobie pomagają, mnie tak nie chcą pomóc, małpy jedne;P
ja np. też miewam problem z ostrością i nawet jak robię zdjęcie na statywie i światło jest w miarę oki oraz F spore, to i tak coś czasem zaszwankuje, szczególnie jak próbuję uchwycić mojego kocurka, wiadomo, on się rusza, nawet jak mu połowa kociej rzęsy drgnie, to kurde już lipa
dlatego używam najczęściej również opcji tej w aparacie, co robi zdjęcie po paru sekundach (jak to się nazywa -> nie pamiętam), w moim canon 400D jest to niestety aż 10 sekund, ale cierpliwie czekam.
bo jak paluchem pstrykam, to się zawsze coś poruszy, nie wiem jak to robię, ale ktoś gdzieś napisał mądrą maksymę, którą fotograf może sobie chyba powiesić nad łóżkiem, a mianowicie:
"każdemu się ręce inaczej trzęsą"
piękne, piękne, szkoda, że nie pamiętam autora owych słów, należy się jemu wpis do księgi wieczystej
(czyli może zacytuję go na mojej www o stockach)