Ankieta: Jak bardzo pomocny jest dla ciebie ten mini-poradnik
bardzo pomocny, tego oczekiwałem/łam
50.00%
10 50.00%
pomocny , ciekawe treści
50.00%
10 50.00%
średnio pomocny , mało tricków
0%
0 0%
wcale, same banialuki i bochomazy
0%
0 0%
Razem 20 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ebook o fotografii żywności i stylizacji jedzenia
#49
(2010-02-14, 23:08:36)tomas24 napisał(a): fotek nikt Cie tu od głupków czy tłumoków nie wyzywa
Stwierdzeniu, ze nic nie rozumiem niewiele do tego brakuje, ale mniejsza o to Smile

(2010-02-14, 23:08:36)tomas24 napisał(a): wracając do wątku, nie możesz dosłownie porównać dwóch kompletnie różnych typów światła. W przykłdzie podałeś ISO 100 1/60s dla światła ciągłego, ale dlaczego 1/60s?? Przy świetle ciągłym możesz zrobić ze statywu np. 1s i będzie ok i F będzie większe.
Masz oczywiście rację, ze mozna ze statywu na dłuższych czasach - przyjałem jednak maksymalny czas, przy którym da sie z ręki.

No ale OK... ja mam jednak inne spojrzenie, focę ludzi, trochę przedmiotów i raczej potrzebuje coś bardziej uniwersalnego co nie tylko pozwoli oswietlić mi mały przedmiot, ale całą scenę z udziałem ludzi.
Statyw i długie czasy nie zawsze dadzą sie wykorzystac, wiec porównanie ile musiałbym miec kW stałego, aby uzyskac podobną moc światła było zasadne. A z tą moca wiąże sie nie tylko koszt urzadzeń ale i koszt ich eksploatacji.

Dobra... juz sie nie wcinam w to zagadnienie - co chciałem, napisałem.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Ebook o fotografii żywności i stylizacji jedzenia - przez fotek - 2010-02-14, 23:38:19

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Fotografia żywności - stylizacja pershing 199 120 029 2015-01-28, 14:08:55
Ostatni post: wister
  Bezpłatne warsztaty fotografii kulinarnej - Akademia Fotografii SHaiith 13 10 488 2014-11-19, 10:08:42
Ostatni post: SHaiith
  Fotografowanie żywności SHaiith 32 23 700 2014-03-04, 11:00:04
Ostatni post: fotoaloja
  Fotografia żywności - backstage rlat 0 5 081 2013-09-29, 11:30:36
Ostatni post: rlat

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości