2007-12-12, 19:51:09
monster666 napisał(a):Już rozwijam.
Żeby przyjeli Ci zdjęcie na jakikolwiek serwis ze zbiorami royality-free musi ono reprezentować odpowiedni poziom techniczny (szumy, artefakty itd.). Wątpię żeby Nikon P2 jako aparat kompaktowy, nawet przy niskim ISO generował szumy na tyle małe żeby zdjęcia przyjęli na stocku.
A tak w ogóle, żeby spróbować swoich (i aparatu) sił w stockach nie musisz od razu kupować oświetlenia studyjnego. Porób zdjęcia jakiś widoczków itp, itd i wyślij na próbę, jeśli przyjmą to będziesz wiedział, że i aparat się jednak do tego celu nadaję i że posiadasz na tyle umiejętności, że możesz zacząć się w to bawić.
A co do rad kolegów o poczytaniu książek, powiem jedno... POSŁUCHAJ SIĘ ICH bo naprawdę widać, że Twoja wiedza na temat fotografii ogółem jest naprawdę znikoma.
mam parę zdjęć widoczków i je już powysyłałem, niektóre zostały przyjęte, jednak te zdjęcia już mi sie skonczyly chciałem porobić jakieś nowe, jednak na widoczki pogoda niezbyt pozwala
chciałem dlatego fotografować jakieś owoce, przedmioty itp.
nie chce narazie inwestować dużo w sprzęt bo nie wiem czy mi sie to spodoba. chciałbym taki zestaw minimum
poleczasz jakąś ksiażke?? albo najlepiej coś on-line