2007-12-12, 14:27:11
fotek napisał(a):Oczywiscie że mi brakuje wiedzy dlatego pytam na forum, dałem temat "jak zacząć" i napisałem ze dopiero zaczynam, to czego sie spodziewałeś?denis napisał(a):Skoro ręcznie da rade wyzwalać lampę czy tak wystarczy??Sorry, ale brakuje Ci podstawowej wiedzy o fotografowaniu. Kup sobie moze jakąś książke, i wróc tu jak bedziesz troche wiecej wiedział.
fotek napisał(a):Jak dla mnie, chciałbys aby Ci rozwiązanie na tacy podać, a czy to takie trudne dla Ciebie wpisać w wyszkiwarce Allegro "żarówka błyskowa" ? Jak Tobie sie nie chce to mnie tym bardziej.
prosiłem o jakieś linki, żeby nie ogladać jakiś lamp za 300zl albo za 30zl które sie do niczego nie nadają. nie znam sie na tym dlatego prosiłem o pomoc.
Liczyłem ze z tego linku powstanie jakiś fajny poradnik
niestety padają odpowiedzi typu kup książkę, sam szukaj, nie długo jeszcze podasz link do google. jak ci sie nie chce pomoc to sie nie odzywaj i już może znajdzie sie ktoś kto pomoże, to właśnie wyznacza poziom forum.
ArturKo napisał(a):Jeśli trafisz błyskiem w czas otwarcia migawki, to wystarczy Icon_mrgreenmyślałem ze błysk trwa tyle ze da rade
A tak serio, to niby jak sobie wyobrażasz synchronizację błysku lampy z czasem otwarcia migawki ręcznie? Icon_eek
więc jakie oświetlenie polecacie, jakaś świetlówka, albo halogen??
jak tak to jakiej mocy?