2007-11-25, 02:20:45
fotek napisał(a):hadrian napisał(a):ja na nim nie wiedze swiatłaOj Handrian, ale marudzisz. A co ma powedziec user 20D? Tam nic nie widac (malizna)
wiesz napewno masz racje w tym ze marudze bom stary i marudny i bo canon IMHO pogorszył masiast polepszyć.
Miałem 300D mam 30D - pracuje w wielu innych systemach. ale nie jeste w stanie powiedzić co jest nie tak z tym wyświetlaczem. Jego wielkośc to ogromny + ale jakość tego co widać - ogromny minus. nie potrafie sie do niego przekonać - nie moge nim fotografować ludzi - nie widze swiatła na ciele - nie wiem jak to wyjaśnić ale dla mnie ta wada dyskwalifikuje tak ten aparat, ze pewno go sprzedam. Co nie zmienia faktu ze ma tez kilka zalet (aparat).
tsz01 napisał(a):Bez wątpienia macie racje - LCD najlepszy nie jest, pytaniem jest tylko na ile wypasiony powinien byc? Dla mnie to tylko rzut oka na histogramy, ogolna kompozycje... szczegoly i tak trzeba ogladac na kompie. I tyle... Do zmian w "menu" chyba taka rozdzielczosc wystarczy
Ja niestety oglądam je na lcd, na kompie w mym przypadku to już troszkę za późno. Najbardziej boli mnie to ze obraz jest mało dynamiczny i dość płaski na tym wyświetlaczu, do menu i histogramu jest rewelacja ale do subtelnego operowania światłem już nie... szkoda bo puszka jako taka całkiem miła