2009-07-26, 10:19:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-07-26, 10:21:56 {2} przez fotoaloja.)
no właśnie jak tak powoli się rozkręcałam z tym światłem błyskowym, to wpadłam na pomysł podświetlenia pleksi od spodu. na razie jest to zwykła żarówka, pomyślę o czymś mocniejszym, ale chyba i tak dodam do mojego studia światło stałe, bo daje to więcej możliwości i pomaga złapać ostrość na przedmiocie przed naciśnięciem migawki.
zrobiłam wczoraj kolejne przemeblowanie (mam ciasno, studio stoi w salonie i obecnie zajmuje jeden duży narożnik pokoju). dało mi to przestawianie więcej przestrzeni i możliwości manipulowania światłem. muszę się tego pouczyć, wcześniej pracowałam z halogenami i w namiocie, było inaczej ...
może wrócę do wersji namiotowej, muszę poszukać swojej recepty z nowym oświetleniem
udało mi się na razie tak:
bez obróbki:
pozeczki-czerwone1.jpg (Rozmiar: 118.24 KB / Pobrań: 128)
z obróbką:
pozeczki-czerwone1poobr.jpg (Rozmiar: 117.04 KB / Pobrań: 137)
mi to się marzy żeby fotka prosto z aparatu była taka jak po obróbce i jeszcze żeby do niej się dopisywały słowa kluczowe podczas sesji, same, albo na dźwięk moich słów żeby cyk! wskakiwały do danych opisowych
zrobiłam wczoraj kolejne przemeblowanie (mam ciasno, studio stoi w salonie i obecnie zajmuje jeden duży narożnik pokoju). dało mi to przestawianie więcej przestrzeni i możliwości manipulowania światłem. muszę się tego pouczyć, wcześniej pracowałam z halogenami i w namiocie, było inaczej ...
może wrócę do wersji namiotowej, muszę poszukać swojej recepty z nowym oświetleniem
udało mi się na razie tak:
bez obróbki:
pozeczki-czerwone1.jpg (Rozmiar: 118.24 KB / Pobrań: 128)
z obróbką:
pozeczki-czerwone1poobr.jpg (Rozmiar: 117.04 KB / Pobrań: 137)
mi to się marzy żeby fotka prosto z aparatu była taka jak po obróbce i jeszcze żeby do niej się dopisywały słowa kluczowe podczas sesji, same, albo na dźwięk moich słów żeby cyk! wskakiwały do danych opisowych