2009-07-09, 21:45:30
(2009-07-09, 08:31:57)canion napisał(a): kużwa. Dawno IS powinno kupić tę deepmete i zintegrować z serwisem a to ciągle zawracanie d.....y z tym uploadem
Nie chcę węszyć spisku, ale być może iStockphoto chce użytkowników przez tydzień lub dłużej przekonać, że jedyną formą odpowiedniego uploadowania i opisywania zdjęć jest ichny apllet www? Ostatnio robią wielką burzę jaki to stworzyli piękny (ach!) system thesaurusa z rozdzieleniem synonimów i całą tą operacją "disambiguation", a sprawa wygląda tak, że wprowadzenie słów kluczowych przy ustawionym języku polskim to po prostu masakra. Skoro do słowa "ship" program proponuje mi po polsku "Wodne naczynie" ("Nautical Vessel"), to ja aż się boję wrzucać zdjęć o tematyce kolejowej (kolejowe naczynie?) ) DeepMeta na szczęście pomógł w tym niezmiernie, ale jednocześnie nie zmusza użytkownika do tak głębokiego rozpatrywania sensu i znaczenia każdego słowa tak jak ma to miejsce w przypadku appletu www. Może się to nie spodobało iStockowi... Ja czekałem z 14 wolnymi slotami kilka dni na wrzucenie z DeepMety, ale iStockphoto wygrał i spędziłem dziś 10h na zapełenienie slota z appletu www. Makabra.
Miejmy nadzieję, że szybko usuną tego buga.
Pozdro
remik44992