2009-03-30, 17:36:06
to tak po krótce; mnie właśnie spaliła się jedna 750'tka - jutro jedzie do serwisu, ze wszystkich wypadają przewody zasilające choć jest na to prosty i 100% skuteczny sposób - przewlec przewód przez uchwyt tak żeby podejść nim pod gniazdo od góry, jedna miała fabrycznie skaszaniony odbłyśnik - zauważyłem to niedawno bo chciałem jej zapiąć parasolkę zamiast disha, odbłyśnik oczywiście wymieniono, w 750'tkach cholernie skrzypią uchwyty zacisków głowicy lampy, niby nic ale jednak trochę obciach przy ludziach tym manewrować - przy 400'tkach tego nie ma, co tam jeszcze? aha... jeden adapter do softa nie trzymał pionu przy dużych softboxach, tzn. był duży luz w gnieździe i soft nie był w jednej płaszczyźnie z palnikiem - wina adaptera bo na innych było OK ... więcej nie pamiętam chociaż coś by się znalazło ...
teraz na plus; lampy trzymają swoją moc podczas długiej pracy - są ciche, nie grzeją się za bardzo no i są tanie, właśnie z tego ostatniego powodu kupiłbym je raz jeszcze, ale tylko pod warunkiem że miałbym tak jak wtedy ograniczony budżet
co do wyzwalania; skyporta używa Fotek z tego forum i z tego co wiem jest zadowolony, o reszcie radia się nie wypowiadam bo nie wiem, ja mam pockety i jestem w 100% zadowolony, są nieprzyzwoicie drogie ale skuteczne i niezawodne, chińszczyzny w tej materii nie brałem pod uwagę.
teraz na plus; lampy trzymają swoją moc podczas długiej pracy - są ciche, nie grzeją się za bardzo no i są tanie, właśnie z tego ostatniego powodu kupiłbym je raz jeszcze, ale tylko pod warunkiem że miałbym tak jak wtedy ograniczony budżet
co do wyzwalania; skyporta używa Fotek z tego forum i z tego co wiem jest zadowolony, o reszcie radia się nie wypowiadam bo nie wiem, ja mam pockety i jestem w 100% zadowolony, są nieprzyzwoicie drogie ale skuteczne i niezawodne, chińszczyzny w tej materii nie brałem pod uwagę.