2009-03-11, 13:40:52
Cóż Fotogal to Wasze Szczytno jest bardzo ciekawym miasteczkiem skoro tak Wasz US podchodzi do sprawy. Generalnie w naszym pięknym kraju wszelkie kary finansowe ponosi podatnik. Biuro pomimo umowy nie bierze odpowiedzialności za tzw. błąd w sztuce. Tak jak napisał canion można się dochodzić przed sądem cywilnym swoich roszczeń i tyle. A co do ZUSU to wszystko jest tak porąbane że ja bardzo się cieszę ze nigdy z tą instyutucją nie miałem do czynienia i mieć nie będę. Uff.
Jedno jest pewne pracując na pełnym etacie składkę ZUS i zdrowotne odprowadza pracodawca i nas to już nie interesuje, płacimy jedynie podatek dochodowy.
Kwota zwolniona z podatku to za 2008 rok 3091 zł, jeśli ktoś nie pracuje i nie przekroczył takiej sumy na stockach może spać spokojnie. Natomiast każdy kto zarabia na stockach konkterne pieniądze prędze czy później założy DG bo poprostu bedzie mu się to opłacać - odliczenia.
Myślę, że tyle w tym temacie.
Fotogal a znasz dokładnie tą sprawę, może chodziło o podatek który płaciło samo biuro ze swojej działaności i przekombinowali.
Jedno jest pewne pracując na pełnym etacie składkę ZUS i zdrowotne odprowadza pracodawca i nas to już nie interesuje, płacimy jedynie podatek dochodowy.
Kwota zwolniona z podatku to za 2008 rok 3091 zł, jeśli ktoś nie pracuje i nie przekroczył takiej sumy na stockach może spać spokojnie. Natomiast każdy kto zarabia na stockach konkterne pieniądze prędze czy później założy DG bo poprostu bedzie mu się to opłacać - odliczenia.
Myślę, że tyle w tym temacie.
Fotogal a znasz dokładnie tą sprawę, może chodziło o podatek który płaciło samo biuro ze swojej działaności i przekombinowali.