2009-02-21, 22:18:59
(2009-02-17, 18:19:21)pershing napisał(a): W tym właśnie problem, żeby wyrobić sobie spojrzenie "pod publiczkę", ja ciągle mam z tym problem i dlatego rangi złotego chyba nigdy się nie dorobię.
Nie wiem czy dobrą opcję obrałem, ale staram się nie patrzeć w porfolia innych stockowców. Staram się zobaczyć temat i swoją wizję, a potem przekuć to na fotkę. Może to już drobny świr, ale mam 3 strony kalendarza zapisane pomysłami na fotki. Schody zaczynają się gdy okazuje się, że nie zawsze pomysł potrafię przełożyć na fotkę. ( braki warsztatowe)
Czasem wydaję mi się, że zrobiona fotka chwyci... a potem okazuje się, że guzik z tego. Różnie też bywa na różnych stockach. W 3 : DT, FT, SP+ dochodzę do setki fotek, w SX przekroczyłem 200. W jednych fotka ma wejścia i pobrania, a w drugim ledwie kilka odwiedzin. Najgorsze wyniki oczywiście Fotolia. Teraz umieściłem serię fotek i specjalnie pod Fotolię zmieniłem opis fotek ( coś sobie tam wydumałem aporopos opisu ). Może tym razem złamię zagadkę ich wyszukiwarki
pozdrawiam
wojtek