2008-12-21, 13:03:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-21, 13:07:51 {2} przez fotek.)
Cennik dostaniesz mailem od handlowca. Ja gdzies mam, ale z 2007 roku, wiec pewnie jest mocno przetrminowany i nie zawiera wszystkiego.
Co do zagnieceń tla... Tomkowi pewnie chodiz o duże tła kartonowe (2.75 m) nawinięte na utwardzaną, kartonową rurę. Jeżeli jest źle przewozona, to zamiast prostej, robi sie z tła łuk, a to dyskwalifikuje takie tło do użytku na systemie zawieszeń
W sumie, to tak mi własnie do głowy przyszło, ze na tzw. bristol mozna kupic i nakleic filę samoprzylepną (chyba ok. 10-12 zł za 1mb o szerokosci 0,5) tylko w czesci podłoża.
Odpowiednio oświetlając mozna miec tanio zmywalny i niemoknący karton Ale nie próbowałem
Co do zagnieceń tla... Tomkowi pewnie chodiz o duże tła kartonowe (2.75 m) nawinięte na utwardzaną, kartonową rurę. Jeżeli jest źle przewozona, to zamiast prostej, robi sie z tła łuk, a to dyskwalifikuje takie tło do użytku na systemie zawieszeń
(2008-12-21, 11:05:19)Evva napisał(a): Może masz i rację, ale zawsze warto poznać różne rozwiązania.
brystol ma ten minus, że nawet jak focisz coś wilgotnego to od razu wyraźnie widać mokry ślad i jak chcesz zmienić ułożenie przedmiotu do kolejnego kadru może być problem,
W sumie, to tak mi własnie do głowy przyszło, ze na tzw. bristol mozna kupic i nakleic filę samoprzylepną (chyba ok. 10-12 zł za 1mb o szerokosci 0,5) tylko w czesci podłoża.
Odpowiednio oświetlając mozna miec tanio zmywalny i niemoknący karton Ale nie próbowałem