2023-09-29, 09:03:03
(2023-09-28, 11:19:37)szakalikus napisał(a): Miliony zdjęć zasili AI, a potem jakiś dietetyk robiąc post na facebooka wpisze dokładnie to czego chce "duże czerwone kobiece usta jedzące trzy maliny i borówkę z paznokciami niebieskimi" i pach, gotowe Możemy powoli pakować walizki (myślę, że POWOOOOLI POWOOLI póki będzie to dobrze użytkowalne i ogarnięte pod kątem praw autorskich, ale .... wcześniej czy później to nastąpi)
Dzisiaj na zakupach w PSS patrzę promocja na banany i NAMÓWILI heheh w godzinę zrobiłem 150 zdjęć hurtowych gniotów, co daje 3h+ na 500 zdjęć. około 20$/h, a do tego piszą, że potem można je do portfolio wrzucać, więc po małym postprocesingu jeszcze coś zasili trochę szeregi zdjęć kilka z tych 500 zdjęć. Szału nie ma. Jakiekolwiek inne zlecenie fotografii produktowej czy jakikolwiek reportaż z chrztu lepiej godzinowo wychodzi, ale ... Potraktowałem to jako challange w dzień ktory i tak mam luźniejszy I terz pytanie czy zaakceptują czy odrzucą i wszystko na darmo Zobaczymy, będę informować Jak pierwszy raz zobaczyłem to parsknąłem śmiechem 500 zdjęć za 60$, ale finalnie pomyślałem, że spróbuję. Banany to jeszcze trzeba gdzieś przekładać, układać, ale ten challange z ustami jedzącymi ... Wczoraj przy kolacji ja żonę, żona mnie i 70 zdjęć ust jedzących bez żadnego wysiłku w sumie, kilka dni jedzenia, przekąska, obiadek, deserek i 500 będzie z każdej strony, zobaczymy
Ps. z tym zasilaniem portfolio też nie do końca, bo jak setki ludzi to robi i tak samo myśli, to niebawem zalaje się stock bananami i mała szansa, że coś się sprzeda, szczególnie, że robione niestarannie byle jak
pamiętaj że zostają Ci jeszcze banany, które możesz zjeść
Ja odpadam z tej zabawy, jakoś szkoda mi czasu