2023-02-15, 13:33:56
(2023-02-13, 08:38:52)szakalikus napisał(a): Odrzut na AS ostatnimi czasy rzeczywiście jest nieco większy niż wcześniej. Kiedyś Shutterstock było wybredne, a AS łykało wszystko jak młode pelikany, teraz jakby trochę odwrotnie, ale bym nie przesadzał ze stwierdzeniem, że to nie ma sensu Po liczbie postów wnioskuję, że jesteś na początku stockowej drogi, więc poradzę przyjrzeć się dokładniej powodom odrzutów i jeżeli jest to "Problem z jakością" to spróbować coś odszumić, coś doostrzyć, może przekadrować, może pomniejszyć zdjęcie i powinno przejść. Na 200 wrzuconych ostatnio zdjęć miałem 25 odrzutów, przy czym po lekkim stuningowaniu ich i ponownym wrzuceniu odrzucili kilka, ale z powodów "wrzuciłeś już podobne zdjęcia" i mieli w tym trochę racji więc odpuściłem dalsze przepychanie ich na siłę
Dużego doświadczenia istotnie nie mam, jestem na Adobe dopiero od czterech lat. Oczywiście możesz mieć rację i jakiś techniczny błąd popełniam. Jednak odrzut na tym stocku jest ostatnimi czasy dla mnie niezrozumiały. Właśnie sprzedały się w tym miesiącu trzy zdjęcia, z którymi "narzucałem się im" po dwa razy, aż wreszcie łaskawie je łyknęli. Dostałem nawet automatyczne gratulacje na skrzynkę, bo jedno poszło grubiej No faktycznie, gratulacje należą się mi, nie temu, kto je odrzucił. A to, że na Shutterstock sprzedały się zdjęcia, które Adobe konsekwentnie odrzuca też o czymś mówi...
Dodam, że fotografuje głównie owady i rośliny, więc jest to w pewnym sensie oferta piasku na pustyni. Niemniej jednak zdjęcia cały czas po trochu się sprzedają. No nic, dalej będę próbował robić swoje. Dzięki!