2022-04-14, 10:49:01
(2022-04-14, 09:47:22)szakalikus napisał(a): To oni w UK sprawdzają adres US danego kontrybutora w innym kraju i wysyłają list z informacją, że ten Pan u nas zarobił? a US przyjmuje takie pismo w obcym języku, tłumaczy je i zaczyna procedować? To chyba grube miliony tam na tym 123 RF zarabiasz : U mnie jakoś ten 123RF nigdy nie ruszył, mam tam 2x więcej zdjęć niż np. na BS, a i tak kapią tylko jakieś grosiki. Kiedyś ktoś tutaj polecał, że szału nie ma, ale zawsze na waciki się nazbiera, ale z perspektywy czasu widzę, że upload tam był stratą czasu : Ze wszystkich na które uploaduje to jest na ostatniej pozycji na równi z Depositem
jo... całe miliony groszy Nie mam pojęcia, jakie są procedury, ale przyszło pismo z US że mam złożyć korektę zeznania bo nie wykazałem przychodów z zagranicy. Od słowa, do słowa i wyszło, że to 123RF taki skrupulatny był. Wytłumaczyłem, że to stok fotograficzny, że jestem fotografem i resztę jw.
Jeśli chodzi o sam stok, to na początku zapowiadał się obiecująco, ale z upływem czasu niestety skończyły się wypłaty co miesiąc, tym bardziej, że Payoneer sobie teraz życzy 3$ od każdej wpłaty od nich, więc wypłata 1x do roku, no może 2x i tyle.