Liczba postów: 344
Liczba wątków: 15
Reputacja:
6
Miejscowość: Bytom
Liczba postów: 769
Liczba wątków: 32
Reputacja:
14
Miejscowość: Kielce
2017-06-09, 19:41:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-09, 19:45:21 {2} przez Tomek De.)
Już dosyć dawno doszedłem do podobnych przemyśleń że coś musi być ręcznie sterowane ale .... czy ktoś w takim razie weryfikował jak zmienia się pierwsza strona wyników dla określonego słowa kluczowego ? Przyznam że ja nigdy tego dokładnie nie robiłem a gdyby było coś na rzeczy to powinna się ona zmieniać w ciągu tygodnia. Mam kilku delikwentów na widelcu których obserwuję i widzę ich ciągle w czołówce (me tyle autorów co konkretne zdjęcia). Chyba ze inaczej to wszystko wygląda po zalogowaniu jako kupujący. Testował to ktoś ?
Dobra założyłem przed chwilą lewe konto i potestuję jedną frazę przez tydzień jako zalogowany kupujący - chyba że istotne jest też to czy będę coś kupował czy tylko oglądał - myślę że tak - skoro miałoby to dzielić mniej więcej sprawiedliwie to dla konkretnego usera zdjęcie znika po zakupieniu od tego autora ... tylko czy nie byłoby to zbyt skomplikowane - w sensie algorytm wyszukiwarki ?
Liczba postów: 3 798
Liczba wątków: 21
Reputacja:
38
Miejscowość: Gdynia
2017-06-09, 20:02:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-09, 20:03:13 {2} przez GregorK.)
jest istotne, jaki masz wykupiony plan. bez wykupionego planu algorytm nie jest w stanie przypisać Ci na daną chwilę kontrybutorów. Chyba, że dzieli to po prostu procentowo. Sam zauważyłem, że są dni, kiedy mam nad wyraz dużo OD, a są dni kiedy nie mam ich praktycznie wcale, za to znacznie więcej SUB-ów niż zwykle.
Reputacja:
0
Miejscowość: szczecin
Często śledzę obecność swoich prac w reprezentowanych przeze mnie kategoriach.Zauważyłem,że są dni kiedy mam na pierwszej stronie od 1 do kilku zdjęć.Po jakimś czasie nie ma tam już żadnej,są za to na 2,3 stronie wyszukiwania.Zdjęcia też są zmieniane.Nie są to też bestselery,algorytm proponuje często na pierwszej stronie całkiem nowe,nie oglądane przez nikogo
Liczba postów: 653
Liczba wątków: 39
Reputacja:
12
Mija u mnie 7 tydzień. Tydzień w tydzień wzrost jest tylko o 4 dolary, jest to troche już żenujące. Ograniczyłem upload o połowe bo nie ma sensu wrzucać więcej. Za 2-3 tyg wskoczę w próg 0,33$ i mam nadzieję ze przyrost wtedy zwiększy się znacząco
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Miejscowość: Białystok
Ciekawe to i do przemyślenia....
Liczba postów: 295
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Miejscowość: Sopot
Odpowiedź jest w sąsiednim wątku dotyczącym kradzieży zdjęć z ss.