[Lukas79] jest źle czy bardzo źle?
#1
chodzi mi o rzetelne opinie bo na fotach ja sie totalnie znam Smile

dzieciak wpadl na genialny pomysl by sobie dorobic do kieszonkowego - zona prowadzi pare blogow i zajmuje sie glownie jutjubem

foty jednak zawsze robily razem i tutaj padl pomysl, ze moze stoki Smile

oczywiscie na starcie zimny prysznic, jak odrzucili im prawie wszystkie fotki, ale dzielnie kombinowaly i obecnie przyjmuja na poziomie 70% wiec jest jakis postep Icon_cheesygrin

nie chodzi by z tego wyciskac miliony, tylko by zarazic dzieciaka i by mi sie za szybko nie zniechecila - pytanie, czy dobrze kombinuja i do czegos to sie nadaje jakies sprzedaze maja zeszlo im kilka z pierwszej paczki

nic z nowych 200 nie poszlo i to je dosc mocno demotywuje Icon_cheesygrin

licze na rzetelne opinie i wskazowki

https://www.shutterstock.com/g/Ania+Piotrowska
Odpowiedz
#2
Nie che mi się klepać tyle w klawiature ale na pewno znajdą się chętni co Ci wytkną po kolei błędy.
Ja powiem w skrócie: podpatrz Sławka albo chociażby Grzesia jak focą żarcie bo ja się guzik znam na foceniu żarcia ale nawet ja laik w jedzeniu widzę jakie to....słabe.
Podglądaj lepszych i wyciągaj wnioski - ot cała tajemnica.

Edit: albo Jacka, też nieźle zamiata w tym temacie.
Odpowiedz
#3
ogladamy - ale od czegos trzeba zaczac i kazda wskazowka jest dosc cenna - czytamy takze

zarcie bylo robione przy okazji, bo akurat szly fotki na blogi i mala miala rozlozone tla

chyba nie mozna tez porownywac profesjonalisty ze studiem i latami praktyki do dzieciaka z nikonem 5100 i jak narazie pasja i checiami Smile

zalezy mi na tym by mi sie nie zniechecila i miala z tego pare dolcow kieszonkowego na zachete
Odpowiedz
#4
(2016-09-13, 20:05:11)fotorince napisał(a): Nie che mi się klepać tyle w klawiature ale na pewno znajdą się chętni co Ci wytkną po kolei błędy.
Ja powiem w skrócie: podpatrz Sławka albo chociażby Grzesia jak focą żarcie bo ja się guzik znam na foceniu żarcia ale nawet ja laik w jedzeniu widzę jakie to....słabe.
Podglądaj lepszych i wyciągaj wnioski - ot cała tajemnica.

Edit: albo Jacka, też nieźle zamiata w tym temacie.

aż się zarumieniłem ze wstydu Icon_redface
______________
:twisted:
Odpowiedz
#5
Wiesz co....teraz w ogóle ciężko zarobić na stockach, spóźniliście się ładnych parę lat.
Owszem da sie zarobić ale trzeba robić dużo i dobrze.
Nie wiem czy na tym forum komuś będzie sie chciało szkolić konkurencję dlatego mówię podpatruj lepszych, ja tak robiłem jak uczyłem się focić tak zwane gołe baby i teraz podobno nienajgorzej mi to wychodzi.
Podpatrujcie lepszych w fotach food i zmienicie poziom na profesjonalny z czasem.
A na parę groszy nie licz, nie teraz, nie w tej ilości zdjęć i nie na tym poziomie.
Albo wytrwale będziecie focić i sie uczyć albo za jakiś czas zasilicie konta widma których pełno na stockach, czyli ludzi którym się wydawało że się da łatwo szybko i przyjemnie zbić kasę.
Ot taka godzina brutalnej szczerości z mojej strony;]
Odpowiedz
#6
Na waszej focie chleba ze szpachlówką(bread with pate) czegoś brakuje?

Pomyśl czego?

Szczypiorek... nóż..... może plaster pomidora

To samo z : Fusilli pasta- makaron i jajka, a gdzie sól i mąka....

Ożyw te zdjęcia, bo są martwe i odpychające
Odpowiedz
#7
brutalna prawda jest dobra Smile

ilosc uwazam ze jak na pierwsze 2 tygodnie zabawy nie jest taka zla, zwlaszcza, ze sam poczatek to byla bardziej patrzenie co odrzucili

obecnie akceptuja znaczna wieksza, wiec jakis progres nastepuje Icon_razz

co do przespania o pare lat to slyszalem to juz na wielu polach - nie pakuj sie w jutjuba, a juz na bank nie w kulinaria ... po ponad roku zona prowadzila 4 w polsce kanal kulinarny ... wiec wszystko sie da przeskoczyc i nie wszedzie sie liczy mega jakosc .... smutne, ale prawdziwe

niestety dzieciak nie chce sie bawic w jutjuby, gdzie mu moge pomoc i jet pewnie znacznie wieksza kasa)- pere lat temu to ona by nie utrzymala aparatu Icon_cheesygrin - kiedys trzeba ze wszystkim zaczac - nie mam bladego pojecia o robieniu fot, technikaliach, znam sie na innych rzeczach, sporo czytam i szukam poocy, by mi sie nie zniechecila a zarazila czyms ciekawym
Odpowiedz
#8
Wiesz co....nie wiem jak tam Twoja córa ale jakby mnie ktoś zachęcał ileś lat tam temu do fotografii fotami....szczypiorku to dziś zapewne robiłbym co innego;]
Odpowiedz
#9
fotorince - wszystko w swoim czasie, na inne szczypirki ma jeszcze czas Icon_razz
Odpowiedz
#10
dodam swoje 5 groszySmile
zdjec na stockach jest cala masa , teraz nie wystarczy robic cokolwiek ale nie trzeba wcale studia czy wielkich nakladow.
Jesli chodzi o food, trudno mi dzielic sie wszystkim co sie nauczylem, ale podpowiem ze najlepiej sprzedaja sie zdjecia robione "z gory", zdjecia bardzo jasne lub bardzo ciemne, tematycznie nie musi byc bogato ale najlepiej zarobic mozna na czyms czego jeszcze nie ma 5 milionow np czarne lody czy makaron z cukini, wazne by trafic czasowo w moment, na jessienne kimaty troche pozno ale niech porobi troche zdjec jablek na drzewach czy w skrzyniach,dynie itp potem skoncentrowac sie na wszystkim co kojarzy sie ze swietami Bozego Narodzenia - jesli chce robic jedzenie to wybor ogromny a swieta to jeden z lepszych okresow na sprzedaz, nota bene powoli sie zaczyna.
Na poczatek najwazniejsza jest wytrwalosc, czasem na efekty trzeba poczekac kilka miesiecy
Kazdy gdzies zaczynal wiec nie chodzi tu o krytyke jej zdjec, chodzi o to ze teraz czasu jest malo a konkurencja ogromna dlatego trzeba sie spieszyc z pozyskiwaniem umiejetnosci, plodzic po kilka pomyslow dziennie i od razu je realizowac, wysylac i nie czekajac na kasiore robic dalej swoje.
By nie byc goloslownym, podsylam moje pierwsze zdjecie food z 2014 Icon_cheesygrin nie wiem o co mi wtedy chodzilo bo wyglada jak z zydowskiej imprezy, i ostatnie z przed kilku tygodni.
[Obrazek: stock-photo-fresh-garlic-bulb-and-flower...963746.jpg]
[Obrazek: 14206036_10210282044988868_10550752482876511_o.jpg]
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [mjniw] bardzo proszę o wytknięcie WSZYSTKICH wad mjniw 34 24 299 2009-06-20, 09:30:25
Ostatni post: robootb

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: