(2016-10-28, 19:33:12)fotorince napisał(a): Mnie ftp nigdy nie działał...
Co do pytania - poczekaj.
Poczekałem..
Pierwszy raz przytrafiło mi się coś takiego na BG - fotki pojawiły się na serwerze po 24h..
Co do sensowności BG - 1,5 roczne doświadczenia wskazują, że to dla mnie dość stabilny stock - wiem, że jak się jakaś fota tu sprzeda, to będzie się sprzedawać stale (lepiej lub gorzej) - rewelacji nie ma (średnio -30-50$ miesięcznie) ale zdarzają się elki
... przy 900 zdjęciowym pf to chyba nie najgorzej
System uploadu (jeśli ftp działa) jest prosty i szybki.
Generalnie - polecam - zobaczymy, czy podwojenie pf przełoży się na podwojenie $
...
Co do rezygnacji (przy zastoju) z jakiegoś banku - to bym się fotorince jeszcze zastanowił - np. u mnie 123rf dotychczas był na samym końcu (kilkanaście dolarów miesięcznie) a teraz dobijam do 60 - październik dwa razy lepszy niż wrzesień (a wrzesień dwa razy lepszy niż sierpień) - i to wszystko przy tej samej ilości zdjęć jak w sierpniu (dopiero teraz zacząłem tam dorzucać do pieca)...
Generalnie:
BG - u mnie stabilnie;
123rf - wyraźnie zwyżkowo,
dreamstime - mam tam kilka bestselerów (które uzasadniają wrzutki na ten stok), które jak się sprzedają to w dobrych cenach (8-15$ za pobranie) i kilka takich pobrań się miesięcznie zdarza... natomiast nowości sprzedają się tak jak nowości na SH w sierpniu
istock - tu mam największy dylemat... po ostatnich informacjach wstrzymałem się z ładowaniem...
Stockfresh, pond5... czy inne takie wynalazki sobie odpuszczam - szkoda na to czasu.
Wrzucałem jeszcze na Photodune i canstockphoto... ale mam coraz większe wątpliwości, czy warto
SH i
Fotolia - wiadomo - kibicuję mocno adobe, przy obecnych ruchach SH - adobe ma szansę na dość szybkie dogonienie lidera; ja za mały żuczek jestem, by to oceniać - ale po moich zarobkach z tych dwóch miejsc widzę, że
Fotolia znacznie szybciej procentowo przyrasta (do dziś
Fotolia - 4,5x ; SH - 3x - większy przychód niż w 2015)
Dodam jeszcze, że FTP działa teraz normalnie - po kilku minutach zdjęcia pojawiają się od razu na serwerze BG