2015-01-15, 15:30:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-01-15, 15:32:05 {2} przez SHaiith.)
(2015-01-15, 11:41:34)GregorK napisał(a): mam wrażenie, że uparcie nie chcecie zrozumieć, że 25 ma być m.in dla tego, aby rozliczyć cały poprzedni miesiąc, łącznie z PP.
Dobra przykład jeszcze raz.
Rozliczanie płatności na iStocku:
1. Sprzedaliśmy fotkę na iStoku 1 lutego, 28 lutego zostanie nam podliczone saldo wypłata po 25 marca. Prawie 2 miesiące.
2. Sprzedaliśmy fotkę na stronie partnerskiej z iStok-a 1 lutego, kasa za PP spłynie dopiero w marcu za luty, będą pewnie naliczali od 5-20 marca (strzelam). 31 marca zostanie nam podliczone saldo i kasa za to wpłynie po 25 kwietnia.
I niech ktoś mi nie powie, że iStockphoto nie przetrzymuje kasy, bo na 100% kasę ze stron partnerskich mają na bieżąco. Prawie 3 miesiące czekania.
Rozliczanie płatności na Shutterku:
1. Sprzedaliśmy fotkę na Shutterstock 1 lutego, 28 lutego zostanie nam podliczone saldo wypłata po 7 marca. Miesiąc czekania.
2. Sprzedaliśmy fotkę na stronie partnerskiej z Shutterstock-a 1 lutego, kasa za PP od razu jest na koncie, czyli podliczenie salda 1 marca wypłata 7 marca. Miesiąc czekania.
To mnie wkurza, że ich cały system w porównaniu do innych jest niewydolny i sprawia, że sam iStockphoto przetrzymuje klasę na swoich kontach, zamiast wypłacić kasę fotografom.