Liczba postów: 966
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Miejscowość: Pruszków
Ja pracowałem i na tym i na tym i jakoś się nie zakochałem swiat idzie do przodu, Mój ostatni pecet pracował 4 lata praktycznie bez zawieszania moze z raz ale dlatego ze tam trochę pogrzebałem. Dla mnie Mac miał zbyt duzo upierdliwych wad i to co normalnie powinno działąć nie działało..Dla mnie pardoksalnie najgorszy był system dla mnie bardzo nie wygodny...Stary komp poszedł na alledrogo i ktoś jeszcze się nim nacieszy
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Niedawno kupiłem sobie nowego Maca z monitorem 5K i jestem mega zadowolony. Ile on kosztuje każdy widzi ale warto zapłacić.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Miejscowość: Warszawa
Zgadzam się... Mąż jest informatykiem i miał kiedyś jakiegoś Maca. Wrócił do zwykłego laptopa. Był oczywiście drogi, ale po co mam płacić więcej za coś, co mogę mieć taniej...?
Teraz pracuje na linuxie. Dla mnie to czarna magia ;]
Liczba postów: 966
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Miejscowość: Pruszków
Pecety te tradycyjne mają jeszce bardzo istotną przewage i to dotyczy można by to nazwać bardziej nadają się do pracy profesjonalnej mam tu na myśli sytuacje kiedy trzeba pracować non stop, taki komputer można bardzo łatwo i tanio "schłodzić" co ma znaczenie przy renderingu czy innych wymagających pracach. Fizyki niestety nie da sie przeskoczyć i taki laptop pracujący w takich warunkach nie będzie miał wydajności nawet o podobnych parametrach, zresztą procesory mają przeważnie na końcu literkę M (mobilny) czyli na starcie taki procesor ma mniejszą wydajność cenę niekoniecznie, w pecetach coolery są często wielkości 12x12x12 cm i z dużymi wiatrakami dodatkowo chłodzone są inne elementy, jak ktoś chce może sobie zainstalować bajery typu chłodzenie wodne, inną kwestią są elementy zasilania i ich jakość możemy sobie indywidualnie dobrać zasilacz komponenty od 100 zł w górę. Nowe płyty główne mają rozwiązania często niedostępne w laptopach czy innych makach (nowe chipsety) wzmocnione sekcje zasilania, zdublowane biosy (efi), szybkie kontrolery dysków, sprzętowe systemy (tuningu) itp.
Oczywiscie jak ktoś z doskoku robi sporadyczne prace, może te wywody sobie darować ale jak komp chodzi po 12 godzin dziennie takie rzeczy stają się ważne.
Ktoś wspomniał o strych pecetach ma racje ale technologia poszła mocno do przodu a cenowo jest dostępna
Liczba postów: 198
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Miejscowość: Warsaw
Pani Jadzi do biura może nie ma sensu polecać maka ale w 99% agencji reklamowych pracuje sie na makach. Ja wiem dlaczego, kreatorex nie wie. Pracowałem na pececie 4 lata. Niby wszystko działa ale nigdy więcej.