Jako stockowi legaliści dobrze wiemy, że od czasu do czasu przychodzi konieczność rozliczenia tych paru stockowych groszy i odprowadzenia podatków dla naszej Ojczyzny
Prowadzę własną DG, więc robię to, tak jak wielu moich "stockowych znajomych" wystawiając po wypłacie fakturę danemu stockowi, którą później zasysa mój księgowy i oblicza należne podatki.
No i problem mam z 123RF i rozliczeniem. Wiem, że to w sumie formalność, ale nigdzie nie mogę się doszukać pełnych danych podatkowych tego banku. Ich strona nie zawiera żadnych odpowiedników NIP'a, VAT ID, czy innego "TAX nambera".
Napisałem do nich w tej sprawie i odpsiali następująco:
"Dear contributor,
We would like to inform you that all earnings from 123rf are*
non-taxable*because we are registered in Hong Kong.
If you have any further enquiries, please do not hesitate to contact us.
Thank you."
W sumie nawet dość zabawne, ale chyba nie zrozumieli. Oni w Hong Kongu mogą nie płacić podatku, ale my w Polandii raczej chyba tak.
Zatem pytanie, jak rozliczacie ten stock? Znaleźliście gdzieś ich dane podatkowe?
Prowadzę własną DG, więc robię to, tak jak wielu moich "stockowych znajomych" wystawiając po wypłacie fakturę danemu stockowi, którą później zasysa mój księgowy i oblicza należne podatki.
No i problem mam z 123RF i rozliczeniem. Wiem, że to w sumie formalność, ale nigdzie nie mogę się doszukać pełnych danych podatkowych tego banku. Ich strona nie zawiera żadnych odpowiedników NIP'a, VAT ID, czy innego "TAX nambera".
Napisałem do nich w tej sprawie i odpsiali następująco:
"Dear contributor,
We would like to inform you that all earnings from 123rf are*
non-taxable*because we are registered in Hong Kong.
If you have any further enquiries, please do not hesitate to contact us.
Thank you."
W sumie nawet dość zabawne, ale chyba nie zrozumieli. Oni w Hong Kongu mogą nie płacić podatku, ale my w Polandii raczej chyba tak.
Zatem pytanie, jak rozliczacie ten stock? Znaleźliście gdzieś ich dane podatkowe?