2013-03-07, 14:57:21
Trafiłem na kilera, 100 %odrzucił z informacją, że mają tego za dużo. Wcześniej taka tematyka ładnie schodziła i była akceptowana. Warto wrzucać to jeszcze raz?
Czas oczekiwania na review
|
2013-03-07, 14:57:21
Trafiłem na kilera, 100 %odrzucił z informacją, że mają tego za dużo. Wcześniej taka tematyka ładnie schodziła i była akceptowana. Warto wrzucać to jeszcze raz?
2013-03-07, 16:06:05
Jasne. Ja zawsze jak trafię na tego jełopa, usuwam pliki i wgrywam jeszcze raz. Jeśli temat się sprzedaje, a Ty czujesz że Twoje fotki są ok i bedą szły to nie ma się nad czym zastanawiać.
2013-03-07, 22:46:31
Dzięki, tak zrobię.
2013-03-09, 16:07:23
Kurczę, u mnie ostatnio bardzo duży procent plików przechodzi (często jest to nawet 100%). Wrzuty tak po 30-50 plików na raz. To co mnie niepokoi, to że zdjęcia te lądują gdzieś na końcach w wynikach wyszukiwania... Jak oglądam swoje portfolio posortowane wg popularności to są na samym szarym końcu (nie wszystkie, trafiają się jakieś perełki), podczas gdy serie dużo gorszych prac w tym samym temacie lokują dużo, dużo wyżej. Mam takie odczucie jakby to działało na zasadzie - "teraz nie odrzucamy mu zdjęć, ale za to damy im taką pozycję wyjściową, że i tak nikt ich nigdy nie odkryje."... Co Wy na to? Obserwujecie coś podobnego?
2013-03-09, 16:39:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-09, 16:40:15 {2} przez alzajac.)
Mi się wydaje, że to jest przez to że teraz wyszukiwarka nie jest aktualizowana na bieżąco tylko po jakiejś większej partii przyjętych plików. Kiedyś, z tego co pamiętam, gdy się chciało sprawdzić czy nasz zdjęcie jest już dostępne dla kupujących to wchodziło się w galerię dla danej kategorii, ustawiało sortowanie od najnowszych plików i praktycznie przy każdym odświeżeniu strony można było zobaczyć że dodano nowe pliki. Oznacza to że przez jakiś czas akurat nasze pliki zawsze były na pierwszych miejscach jeśli chodzi o sortowanie wg nowości. Miały przez to szansę się wypromować bo ludzie którzy szukają nowości je pobierali. Teraz to wygląda tak jakby oni zbierali dużą liczbę tych plików i nagle następował zrzut tych wszystkich nowości do ogólnej galerii przy czy w tym wypadku nasze pliki będą gdzieś w losowym miejscu... Taki oto moje spostrzeżenia
2013-03-11, 13:34:50
alzajac - przy tym ogromie zdjęć który się nazbierał indeksowanie musi trochę potrwać. żeby nie zarzynać bazy i nie odświerzać indeksów na bieżąco pewnie robią to tylko raz na dobę więc trzeba mieć dużo szczęścia żeby się znaleźć gdzieś wysoko. Z samym czasem akceptacji też loteria. Teraz już 10 dzień leci i bez efektów. Jak tam długo trwa rozpatrywanie to pewnie wywalą cała paczkę z jakimś głupim powodem typu szum.
2013-03-11, 13:37:35
No zapewne jest tak jak mówisz. Ja mówię tylko że kiedyś (jak ja zaczynałem) szło to dość sprawnie i każdy miał szansę wypromować sobie swoje zdjęcia a teraz... loteria..
2013-03-11, 15:47:29
No ja jak zwykle się spóźniłem wiec nie znam lepszych czasów, ale w ciagu tych 2-3 ostatnich lat "troszeczkę" zdjęć przybyły i pewnie zrobiły się trochę cięższe a to wymusiło zmiany. Nie wiam jak to wygląda u Was - starych wyjadaczy ale mnie zwierzaka w tej kwestii wypromować się choć trochę graniczy z cudem. Jak po dodaniu moje zdjęcia w poszczególnych kategoriach odnajduje na 15-20 o ile wogóle je odnajdę to się zastanawiam jak ktokolwiek na to trafia w tym ogromie zdjęć.
2013-03-12, 09:50:23
Widać masz szczęście. mi wczoraj sprawdzili 9 ze 160 (wrzucane przez kilka dni. sprawdzili 5 najstarszych i 4 najnowsze więc logiki tutaj żadnej nie ma). reszta leży i kwitnie.
2013-03-12, 11:05:13
hlynur jaką masz teorię powiedz. ja tego od kilku lat nie mogę rozkminić
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|